Симеонов: Сериозно политическо мнозинство няма да допусне възраждане на АЕЦ „Белене”

604
Симеонов: Сериозно политическо мнозинство няма да допусне възраждане на АЕЦ „Белене”
Снимка: БГНЕС

Има достатъчно сериозно политическо мнозинство, което няма да допусне възраждане на пагубния за България проект АЕЦ „Белене”. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание.

"Групата за натиск", включваща депутати от ГЕРБ, РБ и ПФ изразява несъгласие с внесения законопроект на БСП за АЕЦ „Белене” и с „насаждане на идеята, че проектът за изграждане на атомна електроцентрала на площадката в Белене е полезен за България.

БСП поиска да строим АЕЦ "Белене" (ВИДЕО)

Парламентарната група на БСП поиска Народното събрание да отмени решението си от 2012 година за прекратяване изграждането на ядрена цен...

„Във вида, в който бе подготвен този проект и наливането на милиарди и окончателния трагичен резултат не са в полза на България. Ако се стигне до изграждане някога на атомна електроцентрала на тази площадка тя трябва да бъде инвестирана от чужд инвеститор за негова сметка. Не сме съгласни с възраждане на този проект във вида, в който бе проектиран”, добави Симеонов.

От своя страна, Мартин Димитров от РБ заяви, че възраждане на този проект обезсмисля намаляването на разходите в енергетиката. Според него този проект трябва да бъде спрян. „За какво ви е това Белене, какво ще го правите, като се използват половината мощности. Вместо възраждане на централа трябва да има отговорност за хората, които похарчиха 2 млрд. лв.”, каза още Димитров.

Методи Андреев от ГЕРБ заяви, че това е най-опасната по отношение на сеизмичен риск възможна площадка за строителство на нова ядрена мощност. Това е най-опасното място, където може да се прави ядрена мощност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика