Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слабаков: Който мисли, че ще изложа България, не е излизал от Драгоман

29 май 2019, 20:17 часа • 12684 прочитания

Чух, че ще излагам България, значи тези хора не са излизали извън Драгоман. Аз съм живял дълго време в Западна Европа, когато ходят на работа, се обличат нормално. Те не отиват на парад, аз си нося дънки. Европа е едно доста свободно място. Така режисьорът Андрей Слабаков коментира евентуалната си нова роля на евродепутат.

Той посочи, че не знае колко ще е заплатата му.

"Чуват се едни цифри за 20 хиляди евро, което е абсурдно. Вероятно заплатата е по-висока, защото живееш в Брюксел, а там цените са високи", каза Слабаков пред bTV.

Режисьорът смята, че ще се впише сред колегите си. "Аз говоря добре италиански, не говоря английски, но българският е официален език в ЕС и ще говоря български", заяви той.

Бъдещият евродепутат приема с усмивка шегите по негов адрес в социалните мрежи във връзка с известната му страст към пушенето. "Аз имам чувство за хумор и за самоирония и някои от тях са много сполучливи", допълва той.

Слабаков каза още, че в ЕП ще работи за българско лоби. И ще пуши само на определените за това места.

Вече е почти сигурно, че Слабаков ще отиде в Брюксел. Макар да бе назад в листата на ВМРО, множеството преференции в негова полза го изкачиха до второ място.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес