X
 
 

Андрей Слабаков в Страната на чудесата - (и малко димна завеса)

27755 32
Андрей Слабаков в Страната на чудесата - (и малко димна завеса)
Снимка: БГНЕС
Единственото успокоително в (евентуалния) гастрол на Андрей Слабаков в Европейския парламент е това, че вече преди него Николай Бареков общо взето подготви депутатите там, че могат да очакват всичко от България. Въпреки че не сме от хората, които държат на някаква представа за политика като човек, който трябва да има подготовка за тази работа, нека все пак посочим какво е CV-то на Слабаков. 

1980-2002 - пушач

2002-2005 - пушач, който тук-там се показва по телевизията

2005-2010 - пушач, който малко повече се показва по телевизията

2010-2015 - пушач, който доста се показва по телевизията

2015-2019 - пушач, който вече е превъртял телевизията

2019-2024 - ЕВРОДЕПУТАТ

Разбира се, вие ще възразите, че Андрей Слабаков все пак е режисьор и има филми. И правилно бихте могли да намекнете, че аз дори не съм ги гледал, на което аз бих намекнал, че все пак и вие не сте ги гледали и може би броят на зрителите им не е по-голям от броя цигари в дневната дажба на този човек. Но оставете филмите.

Андрей Слабаков е човек, който стана известен с това, че пуши, че обича да пуши, че му е готино да пуши и че по странен начин не разбира онези хора, които не са като него открили великия дар и великата тайна на пушенето. И по силата на това, че в журналистиката винаги трябват две гледни точки, а всъщност няма друг нормален човек, който толкова истерично да защитава пушенето на закрито, за да не му се развали кефчето - Слабаков винаги се оказваше на екран, понеже таквиз тъпанарски дискусии - "За или против пушенето", под път и над път. Постепенно обаче образът взе да се развива - към това пушене взеха да се закрепват разни неща. 

Пушенето се оказа патриотично пушене. 

Пушенето се оказа някак си така за Майка България пушене. 

Пушенето се оказа абсолютно мъжко нещо, мъжкарско нещо, човек е мъжкар и пуши и това е. Пушенето се оказа антиджендър. 

Пушенето се оказа исторически фундамент, балканска мощ, българска сила. 

Пушенето също изведнъж стана и нещо страшно патриархално. Понеже жена му на Андрей Слабаков и тя пуши и някак си човек винаги си представя в комплект, но пък и йерархично - тоест мъжът пуши по-така някак, по-отгоре седи, докато жена му - щастлива с такъв хубаво разпушил се мъж, ѝ е дваж по-хубаво и на нея да палне цигара, признавайки тютюновото върхенство на съпруга си, но и присъединяваща се гордо към него. Навън се гонят и бягат педераси и лесбийки с европейското знаме между краката, но никой не може да пристъпи в гордата, патриархална, хетеросексуално, патриотично-българска ситуация на това семейство.

Едно време, за да постигнеш успех, трябваше да си умен и кадърен. Сега, оказва се, е достатъчно да кажеш, че си българин, християнин, хетеросексуален, цениш семейството и не искаш бежанци. Народът просто се побърква. Сякаш целият свят е от небългари, нехристияни, хомосексуалисти, мразещи семейството и бежанци, и всички те чукат на портите ни така, както мъртвите бяха поведени от Нощния крал в "Игра на тронове" срещу живите. И ето на, излиза пред тях Андрей Слабаков, пуска кълбо от дим, и разперва ръце пред свещените български земи, готов да ни брани от злото. И българският народ се сцепва просто и крещи - "Да живей!", "Да живей!". Нека го пратим на разузнавателна мисия в Европейския парламент, Отвъд Вала, да видим какво става там и може ли да им тегли една майна тоз човек, тъй както им тегли във Вип Брадър! Нещо такова се мисли от българския народ. И не мисля дори, че преувеличавам. Голямото пушене на Слабаков не е всъщност цигарено - има цяла димна завеса от народо-популизъм, за който той е идеалната фигура и пасна добре. 

Впрочем първото нещо, с което Слабаков ще лъсне като провал, е че точно пък там ще си пуши цигарата свито и кротичко някъде навън и на указаното място. Щото не е глупав и правилно е преценил - тук ставаш известен с това, че си разиграваш коня, за да си осигуриш блаженото бъдеще на европейска заплата, която обаче ще изиска от теб да оставиш коня на мира да си пасе и да вземеш да свършиш някаква работа. Но по отношение на работата имам известни съмнения. Може да проверите пак CV-то, с което започнахме.

 

Автор: Райко Байчев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 46 потребители
 • Анонимен 12 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Клошарите/СЛАБаков/,запълзяха към ЕП,България води пред другите членки.
 • Анонимен 11 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  До Марги Драганова. Сполучливо си изредила греховете на бъдещите евродепутати. Но не знам защо и Радан Кънев го слагаш в списъка. Неговата оставка - със сигурност беше високоморален акт без аналог в новата ни история. След като от ГЕРБ провалиха съдебната реформа. За която преди това всички депутати от ГЕРБ персонално се бяха подписали, че ще я извършат - в така нареченото юлско споразумение. ДС виж още ›› Б в Реформаторския блок си бяха поставил за цел да бъдат в НС десен коректив на ГЕРБ и наистина имаше много сполучливи предложения и поправки на проектозаконите. Успяваха да балансират нещата, когато Бойко, подведен от неправилния си усет се изцепваше в апологетика на Тодор Живков или в абсурдна типично комунистическа критика на реституцията. Но провала на съдебната реформа показа, че ДСБ не може да постигне целите си. Всички напуснаха постовете си! (с изключение на Москов, който просто много искаше да завърши здравната реформа, той в последствие беше изключен от ДСБ). Та тази оставка, повтарям морален акт на несъгласие с неправилна политика, ти я равняваш на това да си подсъдим или осъден?!?? Р.Кънев е високо образован човек, перфектно говори няколко чужди езика. Написал е няколко книги и много статии, издавал е хубави стихове. Има добри лични контакти и кореспонденция с различни европейски и световни лидери. Добре би ни представил в ЕП и по света. И никога не е разбивал коалиции. Христо Иванов беше причината и по-късно си направи самокритика, когато по негова преценка не стана коалицията с ДСБ. Защо лъжеш, Марги, защо клеветиш? Политици, които не слугуват на Русия у нас са по-редки от бяла лястовица. Трябва да ги ценим, а не да им измисляме клевети. Или ти точна заради това, за рубли, а?
 • Победа за неграмотния, лумпенизиран маргинал 10 Победа за неграмотния, лумпенизиран маргинал преди 6 месеца Профил на трол?
  Такова промиване на мозъци не е имало от руската окупация на България 1944г - дали ще са хибридни атаки,на които никоя държавна институция не реагира или фейк новини, ефектът е,че има хора които гласуват за ВМРО, АТАКА, Марешки
 • Човек да го хване срам, в каква държава живее... 9 Човек да го хване срам, в каква държава живее... преди 6 месеца Профил на трол?
  най-простите избиратели са на ВМРО. Да избереш с преференции смрадливия архипростак Слабаков, показва какви тъпигьози са шкембепатриотистите
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Гласувалите за ВМРО са за Ангел Джамбазки, а не за този любител на ТВ шоута Андрей.
  : 3 !
 • Избирателна секция 9.2 Избирателна секция преди 6 месеца Профил на трол?
  Да ама ДуПе-то като верен ЧИТАК от ДС-МВРо-КАТУНА е гласува за КОШАРА на ДС-МВРо-КАТУНА Слабак, а не за СИНА на ДС-МВРо-КАТУНА Джанбаз-пееерас!
  : 2 !
 • ДуПеСе да се закрие 8 ДуПеСе да се закрие преди 6 месеца Профил на трол?
  Неолиберални полюции. Как пък не се фокусирахте върху Мария Габриел - поредната го-жа Yes.
 • Tpeзвo 8.1 Tpeзвo преди 6 месеца Профил на трол?
  Андро не заслужава НИКАКВО уважение или преклонение пред лисващите му "качества" и "успехи"! Той дължи ВСИЧКО на партийно-номенклатурното положение на бащицата си Пешо Слабака - тежка висша номенклатура на пропагандно-идеологическия отдел на ЦК на БКП! Още от малък Андро нагло и надменно и като жизнено амплоа "играеше" циганчето на класа в "Таралежите се раждат б виж още ›› ез бодли"! И последващата му "кариера" е низ от номенкалтурни далаверки "под масата", а наградите му са КУПЕНИ с държавни пари "за издигане на българската култура на международно ниво"! Също както и сегашното му "класиране" за евро-депутатин!
  : 1 !
 • Анонимен 8.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Въобще при БКП-ГЕРБ, БКП-БСП и ДС-МВРо ВИНАГИ са действали основните принципи на ЦИГАНЬОР-КОМУНИЗМА на Тато - катунна (партийно-коалиционна) сплотеност, непотизъм с партийно връзкарство (брюкселските снахички Габриел и Майдел, ...), семейственост, шуро-баджанащина (самия Андро е шурей на караКачан - братовчед на съпругата Росица Слабакова - караКачан - парашутирана без конкурс и стаж за проурорка виж още ›› в Соф. апелативна прокуратура!) и щедро харчене и РАЗГЕПВАНЕ на обществен ресурс за лични нужди!
  : 1 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Не знам колко е важен факта, че това пианде е и пушач. По-същественото е, че един лигав позьор и куха лейка ще излага страната ни в ЕП.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Прекрасна биографска справка, от която за пореден път се разбира, че всичко е заради пустия келепир в ЕП, май?.... и само сте пропуснали стажа от рекламите за матраци, лекарства за кашлица и вся остальная....По-странное, докъде стигна разследването за паспортите на "българите" албанци, косовари,и най-вече има ли го тризонета в Париж и на кой "патриот" е, ако го има? А, и с какв виж още ›› и пари е купен? И накрая - кой гласува за хора, за които излязоха такива интересни данни, като прочутите "патриоти"?
 • Слабачко-Пушачков към аФФтора Райчо Бабайчо Балалайчо 5 Слабачко-Пушачков към аФФтора Райчо Бабайчо Балалайчо преди 6 месеца Профил на трол?
  Паживьом увъйдим...На бас се хващам,че тандема Джамбаски-Слабаков ще разплаче мамата на неолибералите в Брюксел!!!Много ще ми е интересно да сравните поведението на Радка Длъбоката с поведението на Андрей Слабаков....после ще си говорим кой ...кой Е... и кой е по гОООлем мухльо свит и кротичък ще изпуска самальота при важни за България гласувания!!!!!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Pi6i na bylgarski , za6toto ruskiq ti e tragi4no sme6en !A , ako g-n Borisov se be6e ograni4il s flirtovete i zamitaniqta pod masata s imotnite spekulacii v partiqta si , nqma6e da ima, bezo4liv nujda da vkarva i kompromentirani , muhlqsali nedorazumeniq , kato debeliq @l !
  : 3 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Не забравяйте и приноса му към клозетната поезия!
 • Тя 3 Тя преди 6 месеца Профил на трол?
  Чудесно определение на човека с това CV !!! Сигурна съм, че и той е убеден , че не е за там, обаче ще му капят големите пари ей така за нищо!! А той само за това си мисли и за нищо друго!!! Елементарното му поведение там няма кой да му търпи! Така ли нямаше по-достоен човек да бъде избран?? Как така гласуваха толкова хора за него?? ...или май няма вече качествени хора за там ??????...... На къде о виж още ›› тиваме??????
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Той ще свърши едно добро дело- ще вмирише евро ПарлИИИмента . Миризмата ще стигне чак до Шкембелията Тулум, шеф на паспортните далавери .
  : 3 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Той ще свърши едно добро дело- ще вмирише евро ПарлИИИмента . Миризмата ще стигне чак до Шкембелията Тулум, шеф на паспортните далавери .
  : 4 !
Нагоре
Седмичен хороскоп за 9-15 декември
Седмичен хороскоп за 9-15 декември

Овен През новата седмица ще имате възможността да уредите много неща в служебен план. Ще се отворят възможности, които е добре да не пропускате...