Слави Трифонов отговаря на зрителски въпроси: БСП са проевропейски, колкото аз съм лилипут (ВИДЕО)

13982
Слави Трифонов отговаря на зрителски въпроси: БСП са проевропейски, колкото аз съм лилипут (ВИДЕО)
Снимка: Facebook

Лидерът на "Има Такъв народ" Слави Трифонов избра 6 септември - Деня на Съединението, за да отговори на въпросите на своите избиратели и фенове. Да започнат да ги задават той призова още в началото на седмицата чрез профила си във фейсбук. В ролята на задаващ въпросите влезе заместник-председателят на партията - сценаристът Ивайло Вълчев, а Триифонов отговаряше в продължение на почти час и половина.

"Слуховете за моята смърт са силно преувеличени" - така отговори Слави Трифонов на първото питане на колегата си "Жив ли си? Как си?". На зрителски въпрос кой от тримата харесва повече - Бойко Борисов, Кирил Петков или Асен Василев, той отговори: "Хич не са ми симпатични и тримата. По манталитет са оказаха едни и същи - те толкова искат да имат власт, че са готови на всичко в името на тая власт".

Предизборният клип на ИТН: Зомбита, самураи и Краси Радков (ВИДЕО)

Предизборен клип с меко казано странен сюжет пусна партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", след като в полунощ започна кампанията...

Кога ще покаже декларацията за неговото състояниие и имущество, попитаха го още зрителите. "Според закона, ако не подадеш декларация, провокираш контролните органи да ти направят проверка. При нея се установява с какво разполагаш, какво си придобил, кога си го придобил... Дали проверяват всички, аз не мога да кажа. Но при всички положения проверяват мен, защото провокирах такава проверка. При нея най-важното е дали има нещо нечисто; нещо, което не е бяло пред държавата и контролните органи. При мен няма подобни неща. Това е истината", каза лидерът на ИТН.

Той обяви, че днес сутринта е превел 10 000 лв. за пострадалите при наводненията в Карловско. "От личните ми пари, които КПКОНПИ и пр. проверяваха, а не от субсидията", подчерта Трифонов.

Попитан за отношенията му с ДПС и Ахмед Доган, лидерът на ИТН беше неочаквано остър: "ДПС се превърна в един конгломерат от политика и бизнес, което започна да прилича на нещо много опасно". Трифонов твърди, че не е виждал Доган от години, когато му взимал интервю. 

Той взе отношение и спрямо БСП. "Те са проевропейски, колкото аз съм лилипут", заяви Трифонов.

Лидерът на ИТН сподели, че ползва белгийска социологическа агенция за проучване на електоралните нагласи, а не българските им колеги. "А защо е така, мили деца, нямам никаква представа, но вие сте достатъчно интелигентни и ще можеше сами да си отговорите на този въпрос", заяви иронично той. "Депутатите ги купува Кирил Петков и сега това стана ясно на изборите", каза още лидерът на ИТН.

Доц. Христо Христев: Президентската република позволява по-лесното прокарване на корупция (ВИДЕО)

Слави Трифонов излезе с предложение за национален референдум България да стане президентска република? Изключвайки политическите доводи...

"Ние ще правим каквото можем, докогато можем. Кирил и Асен трябва да са извън изпълнителната власт, защото са вредни. След това трябва да се приеме този референдум и нещата могат да са променят... Сами срещу всички хрантутници, заедно с вас, уважаеми сънародници", каза още той.

"Има такъв народ" има основната мисия да направи всичко възможно, за да се реализира предложеният референдум дали България да стане президентска република. "Говорим за референдум за това дали България да премине към друг начин на управление. Въпросът няма да бъде зададен така, защото аз следя това, което се казва в интернет. Въпросът ще бъде зададен дали трябва да се събере Велико Народно събрание, което да приеме промяна в управлението на държавата", каза Трифонов.

Попитан кога за последно се е срещал с Румен Радев, той се замисли: "Не мога да се сетя... отдавна е било... Няма абсолютно нищо общо тази идея. Тя е от едно мое интервю с Желю Желев преди 10 години - за ясна отговорност на един човек. Но това трябва да решат хората. Няма абсолютно никакви разговори с Румен Радев по този въпрос. Това си е наша инициатива, президентът не участва. Ние го подкрепихме на изборите, защото ни харесва, харесва ни неговия морален кодекс... Подкрепям президента, но той няма нищо общо с това, което правя", категоричен бе той. А на въпроса ще го видим ли като кандидат за президент, лидерът на ИТН отвърна с категорично "Не!".

Той смята, че много трудно ще се формира правителство, "защото има огромна нетърпимост на партиите една към друга, както и твърде силно его - на Петков и Василев. Дори и да се формира, то няма да се задържи дълго", прогнозира Слави Трифонов. "Българинът е индивидуалист, но има нужда от катарзис - да разбере, че само заедно можем да направим нещо", каза още той.

Политолог: Референдумът на Слави представлява предсмъртни конвулсии на ИТН

Политологът Георги Проданов нарече в студиото на „Денят на живо” по "Нова нюз" искания от лидера на „Има такъв народ&...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика