Слави Трифонов: Трябва да бъде изтрито това, което направи ГЕРБ

7827
Слави Трифонов: Трябва да бъде изтрито това, което направи ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Трябва да бъде изтрито това, което направи ГЕРБ, с всякакви законови средства." Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов, без да посочва какво точно и конкретно следва да се направи, за да се постигне тази цел. Трифонов бе гост на БНР в интервю на Петър Волгин в предаването „Политически НЕкоректно“. По думите на депутата, няма тайнственост в действията и поведението на партията му.

"Човек дава интервюта, когато има какво да каже. В продължение на толкова много години, аз съм интервюирал много хора. Запознат съм със системата и със свободата на словото, а тя не е да си на 112 място. Повечето медии в България не са свободни", заяви Трифонов.

Има ли шанс Слави Трифонов да не участва в предсрочните избори?

Всеки от нас може да не бъде в следващите листи. Това каза народният представител от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев пред журналисти в ...

Той посочи като пример случая с комисията за ревизия на управлението на ГЕРБ: "Целият интернет е взривен, а националните медии се правят, че го няма (бел. ред. - дали това е така, вижте позицията на bTV). След като е така, няма за какво да давам интервюта и да обяснявам там, където може да бъде редактирано. Смятам, че има друг начин на изразяване вече. Който не го е забелязал, значи живее в друго време. Начинът е интернет, защото там си напълно свободен. Вестниците и националните телевизии вече са собственост. А интернет е свободен. Защо трябва да присъствам в медии на определени кръгове."

Слави Трифонов не отговори на въпрос дали той ще е премиер, ако на следващите избори ИТН спечели. "Не искам да има условности. Какво значи "ако"? Когато се случи, тогава ще разбереш", заяви народният представител. И продължи, че той не е имал намерение да взима власт, да става депутат или да има нещо общо с политическата система. неговат ацел била само това, което е морално и законно, да бъде наложено. "Затова предприех този политически ход с моите колеги. Сега ситуацията е малко по-различна и в медиите, и в политическия живот. Искам да има свободно отношение в бизнеса, администрацията, взаимоотношенията, медиите", посочи Трифонов.

Той не конкретизира и с кого би работила ИТН в следващия парламент. Слави Трифонов определи БСП като "най-слабата беззъба опозиция, която съществува от 30 години насам в българския парламент", подчертавайки, че левицата е част от статуквото. Лидерът на ИТН не определя партията си нито като лява, нито като дясна или централизирана. "По-скоро е практична в интересите на суверена и е консервативно дясна", по думите му.

Той смята, че трябва да мине достатъчно време, за да се случи това, което иска суверена, е нужно да има възможност и не е достатъчно желанието. В заключение той заяви, че в парламента трябва да има хора, които да представляват света на нацията, да са уважавани, да се държат достойно, да бъдат принципни. Относно президентските избори не посочи дали ИТН ще излъчат кандидат, тъй като "сега има други по-важни неща от огромно значение и президентските избори са далече, за да се каже".

Слави Трифонов проговаря пред Петър Волгин

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов ще участва утре по обед в предаването на Петър Волгин "Политически некоректно", съобщи БНР....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика