X
 
 

Слави Трифонов внесе искане за вето върху промените в Изборния кодекс

1837 4
Слави Трифонов внесе искане за вето върху промените в Изборния кодекс
Водещият Слави Трифонов обяви, че с входящ номер 92-00-159 официално е внесено в Президентството искането за налагане на вето върху избирателния закон, който депутатите приеха миналата седмица.

По закон президентът има 15-дневен срок, в който може да наложи вето.

След консултациите: Президентът ще решава за референдумите, дерегистрация при два еднакви по вид избора

Референдумът ще влезе в преходните и заключителните разпоредби на Изборния кодекс и ще бъде в правомощията на президента, той няма да...

„Освен нас, с искане за вето излязоха и българите, живеещи в чужбина. Например такова искане има в открити писма на българските студенти от Кеймбридж и от Оксфорд. Против този недемократичен закон се обявиха и нашите сънародници, живеещи в Белгия и Великобритания. Всички вие, които все още управлявате, ако не чувате гласа на тези българи, ние го чуваме. Засега ние говорим и те говорят, но скоро, като гледам, всички ние ще започнем да крещим“, каза Слави Трифонов.

Освен президентско вето, има и още един начин вече гласувани дори на второ четене промени да бъдат спрени. Съгласно чл. 82 от Правилника за работа на Народното събрание: "Вносителят на законопроекта може да го оттегли до започване на първото гласуване, а след това - само с решение на Народното събрание".

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Този глупак е върха на простотията и лицемерието. По най просташкият начин разлага морала на младите, опростачи ги и сега се надява да ги поведе за носа. На техен гръб успя да натрупа гнусни пари и сега ще ги използва да яхне отново младите, иска да краде и като политик. Жалко за младите, щом в този простак виждат свой водач. Тъп пастир, дръгливо стадо. Това е Славуца.
 • ГОИ СТЕ БИЛИ ГОИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ 3 ГОИ СТЕ БИЛИ ГОИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ преди 3 години Профил на трол?
  Да вярвашна корпоративни медии,като БосфорТВ.Това вече е диагноза.Да вярваш на плевенската селска гнусотия, простотия ,който сее вулгарна простащина като водопад,ти сИ неспасяем,тежко увреден.Да вярваш на Слави-педофила,значи да вярваш на бившия кадър на ДС и олигарх,Красимир Гергов.Да вярваш на този ценен кадър на ДС,да вярваш на самата ДС и ЦК на БКП.Тези които изнесоха 28 млрд. официално извън виж още ›› България и още толкова неофициално.Тези които държат страната във африканска бедност и най-бедна във ЕС.Какво да ви кажа изгубено ГОЙСКО СТАДО,нема незаслужена съдба,подкрепата за това лице,вие доказвате че заслужавате учасТта си.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Само така, дори и нищо да не постигне Слави, най-малкото ще им докара някоя и друга безсънна нощ! Дано вече са почнали да им трелерят лакомите дирници на 240 те п.дерста от нс.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Лошото е, че на тебе Славчо ти нямаме никаква вяра. Пък ти се напъвай, ако искаш.