След посещение в Пътна полиция: Ивайло Мирчев поиска електронни услуги, вика вътрешния министър в НС

4643
След посещение в Пътна полиция: Ивайло Мирчев поиска електронни услуги, вика вътрешния министър в НС
Снимка: ПЦ на ДБ

Депутатът от “Демократична България” Ивайло Мирчев поиска спешни законови промени заради опашка в столичната Пътна полиция, която посетил в четвъртък сутринта. Чакал няколко часа, за да смени големия талон на колата си. След сблъсъка с реалността Мирчев поиска пълна дигитализация на услугите и обеща с пост във фейсбук, че ще вика в парламента вътрешния министър, началника на службата, както и всички отговорни, за да има електронни услуги.

Сагата на Мирчев започнала около 7,30 ч в четвъртък. Трябвало да смени талона заради промяна на адреса си в София. Заварил голяма опашка. Свършва термохартията на машините за издаване на номера за ред и 30 минути служителите не могат да намерят нова ролка, написа във фейсбук за премеждията си депутатът. И припомни многото опити за дигитализация, като включително преди години от неговата фирма предложили безплатно да оптимизират софтуера на КАТ, но оттам отказали. Докато от “Демократична България” бяха в управлението, също внесли много промени.

Депутат от ДБ: Няма как да остане незабелязано превръщането на главния прокурор в бухалка

"Минавам само да попитам според вас дали Асоциацията на прокурорите ще се скара и на конгресмена Дейвидсън, както се скара на мен зарад...

Получихме тотален отпор от МВР администрацията и от “10 реки вода защо не могат да се случат нещата”, неколкократно вкарваме в парламента промени в законите, с които бюрокрацията да бъде значително намалена - “мижав интерес”, допълва Мирчев.

Затова заяви, че ще инициира изслушване на вътрешния министър в парламента, на началника на Пътна полиция и на други отговорни лица. От ДБ ще искат и изменение на наредбата на Столичния общински съвет за паркирането в София. Целта е големият талон да не се сменя при промяна на адреса. Всички инициативи на ДБ щели да са публично анонсирани и да се търси отговор защо са “на трупчета”. Ще се провеждат и срещи с неправителствени организации. А тези с администрацията, “която обикновено спъва процеса по дигитализация”, щели да са публични.

От МВР обясниха, че около 8,40 ч установили, че в машината за билетчета няма хартия. Веднага взели мерки да я заредят. Бил пратен и човек да регулира опашката, за да не се блокира обслужването на граждани.

Около 8,45 ч Мирчев изразил недоволството си от организацията и липсата на хартия, допълниха от МВР. И посочиха, че проверката им показала, че депутатът е подал документите си в 8,33 ч. Искал да запише промяна в собствеността на кола. В 8,57 талонът му бил връчен. Цялото административно обслужване е продължило 24 минути, добавиха от вътрешното ведомство. И напомниха, че работното време на столичния КАТ е от 8 часа.

Мирчев предупреди, че има опасност страната да влезе в дългова спирала

Няма да има проблем с плащането на пенсиите и хората не трябва да бъдат плашени с това. А дали влизаме в дългова спирала ще се разбере ...

От 8 декември столичната Пътна полиция е без титулярен ръководител, след като Радослав Начев стана зам.-директор на ОД на МВР - Пловдив. Временно преназначен на длъжността е неговият заместник - комисар Златко Златанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика