Следновогодишното прибиране: Трафикът е спокоен

20185
Следновогодишното прибиране: Трафикът е спокоен
Снимка: БГНЕС

Интензивно е движението по граничните пунктове на северната и северозападната граница, заради туристи, които са посрещнали новата година в съседните страни. На Граничен контролно-пропускателен пункт Връшка чука преминават много видински коли на вход, съобщи дежурният служител на пункта, предаде Фокус.

Видинчани, които са посрещнали 2014 година в сръбския град Зайчар, вече се прибират и още в обедните часове трафикът на пункта е оживен. Няма натрупване на автомобили и образуване на опашка.

Леко дежурство в "Пирогов" на Нова година

За разлика от други години по време на тазгодишните новогодишни празници в "Пирогов" няма постъпили пациенти, пострадали от използван...

Нормален е трафикът на Граничен пункт Брегово, там преминават по-малко автомобили. Спокойно е автомобилното движение по шосето Варна – Балчик в отсечката от Варна до село Кранево, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. От сутринта автомобилите се движат най-вече в посоката към румънската граница и Граничен контролно-пропускателен пункт „Дуранкулак”.

По-интензивно е движението на леки автомобили, но има и много автобуси и бусове. Пост на пътна полиция има непосредствено до разклона за двореца „Евксиноград” в посока центъра на Варна. С особено внимание трябва да се преминава през участъците с висока опасност от катастрофи. По панорамния път Е-87 това е цялото трасе от Варна до к.к. „Св. Св. Константин и Елена” скоростта е ограничена до 60 км/час. Често има спрени автомобили на самото пътно платно с включени габаритни светлини. Пътните настилки са преобладаващо сухи, а времето е облачно.

Трафикът в град Варна е натоварен. Добри са условията за пътуване във Варна и областта. Пътните настилки са сухи, видимостта е добра. Движението по направленията Варна – София и Варна – Бургас се извършва нормално, няма натоварване на трафика. Опасните участъци в района на магистралата са край кариера Марциана и завоя за Повеляново. Най-рисковите места в посока Бургас са в района на местност Харамията, селата Приселци и Рудник и разклона за село Близнаци. По пътя Добрич – Варна също се пътува спокойно.

Пътищата в Кюстендилско са проходими при зимни условия, пътните настилки са частично мокри. Трафикът в Кюстендил е слаб. Нормално натоварено е движението по първокласен път Е-79, както и по автомагистрала „Струма”, в участъка й от област Кюстендил, съобщи за дежурният в Областна дирекция на МВР-Кюстендил. Опасните участъци са сигнализирани с пътни знаци, като водачите трябва да шофират с повишено внимание по пътищата: Кюстендил-София, в участъка от село Коняво до местността „Стражата”; Кюстендил- Дупница, в района на „Черна нива”; Рила-Рилски Манастир; Бобошево-Четирци и между селата Горановци-Олтоманци и Друмохар - Ваксево.

Какво се похапва по света за Нова година

Хората по света консумират най-различни храни в новогодишната нощ и в първия ден от Новата година. Много от ястията са свързани с пов...

Повишен е потокът от пътници на видинската жп гара в първия ден на 2014 година, съобщиха от билетните каси. Голяма част от хората са се възползвали от възможността за предваритнелна покупка на билети. Въпреки по-голямото натоварване, билети за влаковете по направлението Видин - София има. Съставът на бързия влак 7625, който ще потегли от видинската жп гара в 17.25 часа, ще бъде увеличен с допълнителни вагони. С повече вагони за София е заминал и влакът в 12.02 часа.

Спокоен е трафикът по главните пътища в област Сливен, съобщи дежурният в Областната дирекция на МВР. Движението по магистрала „Тракия”, Подбалканския път София – Казанлък – Сливен – Бургас, както и по пътя София – Стара Загора – Нова Загора – Сливен – Бургас е с нормална интензивност. Видимостта в цялата област е добра. В следобедните часове се очаква засилване на трафика. Предприети са мерки за безопасно пътуване по пътищата в Сливенска област, каза още дежурният в Полицията. Полицейски екипи следят за нередности в района на Петолъчката, Минерални бани – отбивката за село Ковачите и Нова Загора. Камери за видеонаблюдение са разположени в районите на селата Подслон и Съдиево, както и на изхода на Нова Загора в посока София.

Два извънредни автобуса пътуват по направление Бургас - София, съобщиха от Автогара „Юг”. Обстановката на гарата е спокойна. Няма голям интензитет на пътуващи. Без опашки и спокойно е на Автогара „Запад”. При необходимост, имат възможност да пуснат допълнителни автобуси, но това не се налага. Трафикът по бургаските улици и спокоен. Автобусите на градския транспорт се движат с празнично разписание. Паркирането в „синята зона” днес е безплатно. Нормална е обстановката на централната ж.п. гара в Бургас. Няма много чакащи във фоайето на гарата, има достатъчно свободни места. Влаковете пътуват без големи закъснения.

Спокойно е движението във Велико Търново. Всички светофарни уредби в града работят нормално. Пътните настилки са мокри. Времето е облачно. Температурата на въздуха е 1 градус. Път „Царски извор - Драганово” е затворен поради свлачище. Обходен маршрут: Царски извор - Сушица - Драганово и обратно. Водачите да се движат с повишено внимание на път „Поликраище –Първомайци-Горна Оряховица”. Поради изграждане на канализация движението се извършва в едното платно и ще се регулира с мобилна светофарна уредба и пътни знаци.

Хиляди посрещнаха Нова година в центъра на София

Хиляди софиянци и гости на столицата, заедно с имигранти и бежанци, отпразнуваха началото на Новата 2014 година на площад "Княз Алекс...

Слаб сняг превалява на места в Пазарджишко, пътните настилки навсякъде са мокри, каза дежурният в Областно пътно управление. Заради положителните температури няма места с образувана снежна покривка. По главните пътища в областта няма въведени ограничения за движението. В планинската част трябва да се шофира внимателно заради опасността от заледявания и оставащата на места опасност от падащи камъни. В Пазарджишко няма затворени за движение пътища. В град Панагюрище е затворено за движение едното платно на участък от ул.„Хаджи Димитър”. Движението се пренасочва в другото платно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика