Слух: Касим Дал отишъл в Турция за инструкции

4897
Слух: Касим Дал отишъл в Турция за инструкции
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия НПСД Касим Дал е заминал за Турция, за да види сина си. Тази визита обаче даде повод на "Монитор" - една от медиите, свързвани с Делян Пеевски, да предположи, че Дал ще получи инструкции от управляващите в Турция да се обедини с бившия лидер на ДПС Лютви Местан.

В понеделник, 28 декември, бе разгласена информация, според която Местан е получил разпореждане да се присъедини към формацията на бившия кадър на ДПС Касим Дал. Зад директивата стоял лично турският посланик в София Сюлейман Гьокче. През уикенда вече се била състояла среща между формалния председател на партията от РБ Корман Исмаилов и Местан. След завръщането на реалния лидер на НПСД се очаква и рандеву между него и бившия председател на ДПС. Не срещата щял да се бистри сценарий, който не изключвал и нов политически проект.

Калфин: ДПС се променя, за да стане по-приемлив коалиционен партньор

ДПС търси препозициониране и промяна, за да стане по-приемлив коалиционен партньор. Така вицепремиерът и министър на труда и социалната...

До този момент Касим Дал официално каза, че ще види дали ще говори с Местан предвид следващите действия на бившия лидер на ДПС.

В очакване на разговора Местан се е изнесъл в района на Момчилград. Според ПИК, още една агенция, свързвана с Пеевски, бившият лидер на ДПС се изнася от жилището си в столичния квартал "Изток". Самият Местан не присъствал на товаренето на багажа му, с което се заели двама мъже.

Междувременно стана ясно, че освен бившият спортен министър Мариана Георгиева, още един депутат се присъединява към Местан. Става въпрос за бившия областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов, заради когото имаше големи протести по времето на кабинета "Орешарски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика