X
 
 

Сотир Цацаров формално отговаря на условията за шеф на КПКОНПИ

1067 1
Сотир Цацаров формално отговаря на условията за шеф на КПКОНПИ
Снимка: БГНЕС
Няма официално постъпило нито едно предложение за шеф на КПКОНПИ - Сотир Цацаров формално отговаря на условията за поста. Това каза народният представител от „Обединени патриоти“ и председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Борис Ячев във връзка с информация, че Сотир Цацаров ще оглави Антикорупционния орган.

„Прочетох за тази информация. Няма до този момент официално постъпило нито едно предложение от народен представител, от група народни представители или политическа партия в парламента за шеф на КПКОНПИ“, каза Ячев, цитиран от агенция "Фокус".

Цацаров смята, че е лъжовно да мислим, че сме приключили с корупцията

Като съвсем обективен и позитивен определи мониторинговия доклад на ЕК главният прокурор Сотир Цацаров. Той обясни падналия мониторинг ...

На въпрос дали Сотир Цацаров би бил подходящ кандидат, Ячев обясни, че не може да обсъжда качества на кандидат, който не е предложен. Ячев обърна внимание, че не е участвал в преговори и не знае за такива за поста шеф на КПКОНПИ. „ПГ на „Обединени патриоти“ не е търсена за кандидатура на шеф на КПКОНПИ, нито за евентуална такава. Все пак срокът е другата сряда“, допълни още Ячев.

Народният представител заяви, че в НФСБ не са обсъждали кандидатура. „Нормално е да бъде предложена от най-голямата политическа сила. Ако няма такива предложения, най-вероятно тогава ще коментираме в рамките на „Обединени патриоти“. На този етап не сме обсъждали кандидатура и имена“, допълни още Борис Ячев.

Той изтъкна, че кандидатът за председател на Антикорупционната комисия може да бъде предложен и само от отделни народни представители, не от цяла парламентарна група. На въпрос дали смята в лично качество, че Сотир Цацаров е подходящ за тази кандидатура, Ячев обясни, че той формално отговаря на условията.

„Ако утре постъпи номинация или ако днес след обяд, след един час постъпи номинация може да бъде обсъждан. Не е необходимо да има и такова междупарламентарно или политическо обсъждане, тъй като след като влезе по процедура, има още 14-дневен срок, в който се проверяват документи“, уточни още Ячев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...