Според Йотова е възможно БСП да поиска предсрочни парламентарни избори

27327
Според Йотова е възможно БСП да поиска предсрочни парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

Емоцията на отрицанието в партията, която е била силна в началото на АБВ, вече е спаднала, и не се наблюдава процес на разцепление. Смятам, че хората просто обърнаха гръб на АБВ и търсят начин да се подготвим по-добре за изборите

Това заяви пред TV7 депутатът в Европейския парламент от групата на ПЕС Илияна Йотова. 

Станишев: Окупацията е срещу знанието

Окупацията на Софийския университет вече е окупация срещу знанието, заяви Сергей Станишев в Бургас. Той участва в общинската конференц...

Йотова допуска, че в резултат на тази вътрешнопартийна мобилизация, е възможно БСП сама да поиска предсрочни парламентарни избори, ако резултатът от евроизборите на 25 май е „много убедителен” за партията.

Никакъв доклад няма да ни помогне да си свършим работата и да осъществим необходимите реформи, затова съм огромен скептик за доклада на еврокомисията, каза Йотова, по повод на публикувания преди дни доклад на Европейската комисия за напредъка на страната ни по механизма за сътрудничество и проверка.

Йотова каза, че докладът звучи „обективно и тревожно” и изрази съжаление, че за последните 18 месеца 3 правителства и 2 парламента, както и правителствата в последните 7 години не са намерили единните политики по темите, поставяни от Европа от доклад на доклад.

Според евродепутата обаче, механизмът за наблюдение е изчерпан, защото дори казаното в докладите да е вярно, то не дава резултати. Йотова припомни, че още през 2010 г. е писала до еврокомисията за обозримия хоризонт пред тези доклади.

БСП с ултиматум към АБВ да се откажат от паралелната листа

Очакваме до началото на следващата седмица хората, обявили регистрирането на паралелна на БСП листа за предстоящите избори, публично и ...

„Още тогава поставих въпроса за преразглеждането на механизма за наблюдение, днес повечето ми колеги в Европа са на мнение, че той не е ефективен”, каза Илияна Йотова. Тя е убедена, че „ако сами не си осъзнаем грешките, няма сила, която да ни принуди да го направим”. За решаване на проблемите според Йотова е необходимо съгласие между институциите, воля и решителност за осъществяване на необходимите реформи, а не „безпрекословно приемане на мнението на европейските институции”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com