X
 
 

Според Румен Петков заради държавата ще дадем 500 милиона за национализацията на хазарта

7790 1
Според Румен Петков заради държавата ще дадем 500 милиона за национализацията на хазарта
"Борисов подкрепи една идея на човек с твърде спорни политически изяви, като започнем от тараша по кръчмите, което не е работа на вицепремиер, като минем през грозното, цинично и брутално отношение към майките и децата с увреждания и стигнем до идеята да бъдат дадени 500 милиона на господин Васил Божков". Това пише в позиция на Румен Петков, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

"Защо дадени 500 милиона? Защото закононарушението, конституционното нарушение, е очевидно и за не най-вещия юрист.

- На първо място, основателно е притеснението дали със законопроекта не се налага монопол в полза на Държавния тотализатор и дали това не представлява нарушаване на чл.18, ал.4 от Конституцията.

- Второ: Изложените мотиви и приложената оценка на въздействието будят искрено недоумение. На първо място механичният сбор на многомилионни годишни печалби е чиста проба празнодумие.

- Трето: Евентуалните обезщетения и неустойки дължими на разпространители, доставчици, рекламни контрагенти и други, които ще бъдат претендирани от Българската държава могат да достигнат десетки милиони", пише още в позицията.

"И няма никакво съмнение, че Васил Божков ще осъди държавата и ние ще му платим около 500 милиона лева. Като, разбира се, след това тогавашното правителство ще бъде принудено да му върне лиценза. Т. е., грубия популизъм на Борисов и на Симеонов ще го платим ние българите.

А въпросът не е на „Левски“ или на ЦСКА, или на „Лудогорец“. Въпросът е на нас българите и ние трябва да кажем стига на беззаконието, стига на безумието, което ще плащаме всички.

Борисов посегна на оръжейния бизнес на държавата. А сега посяга на конституцията. Утре ще посегне на всички нас. Защото сега се ограничава само до отделни граждани. Но услугата, която прави на Васил Божков с безумието, за което става дума, е несравнима с всичките му досегашни антидържавни действия. Да искаш бедният ти народ, който ти си докарал до просешка тояга, да плати 500 милиона заради несретните ти мисли, е нещо, което ние трябва да отхвърлим по един много ясен и много категоричен начин", подчертава още Румен Петков.

За акцията на прокуратурата в Комисията по хазарта може да прочетете ТУК.

А за всички спорове и промени по Закона за хазарта - ТУК.

Actualno.com

Етикети:

  • галев 1 галев преди 4 седмици Профил на трол?
    тотален алкохолик и некадърник, срещащ се с мутри, се изказва и защитава поредната мутра.румен алхолика компетентен по всички въпроси да си каже колко пари дължи на черепа, той и още един куп политици, и цялата комисия по хазарта.ето това са зависимостите, едни полит-проститутки са зависими от черепа, други от свинята пеефски,трети от цветан василев, четвърти от димус ага, и тн.олигарските си плащ виж още ›› ат на полит-проститутките да им лижат дирниците, да им прокарват лобистки закони и да им печелят държавни поръчки.