Станишев да подтвърди думите на Стоилов, иска в. Дума

24900
Станишев да подтвърди думите на Стоилов, иска в. Дума
Снимка: БГНЕС

Станишев да подтвърди думите на Стоилов, за да бъде позицията на БСП принципна. А БСП да настоява позицията от частно-партийна да се превърне в позиция на Министерския съвет, пише Юрий Борисов в "Дума".

Казаното от зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов е ясно: "Българската страна трябва не само да бъде резервирана към налагане на икономически санкции, но и трябва да поддържа позицията такива санкции да не се допускат". За да бъде това обаче безспорна позиция на БСП, думите трябва да бъдат потвърдени и от председателя на партията Сергей Станишев.
Какво означава "да поддържаме позицията такива санкции да не се допускат"?

Това означава БСП да настоява министър-председателят и външният министър на всеки форум, който се занимава с темата, да бъдат ПРОТИВ налагането на икономически санкции. Външният министър дори може да бъде задължен по партийна линия да се бори за налагането на тази позиция в правителството. И това трябва публично да бъде обявено. Второ, БСП трябва да настоява пред своя коалиционен партньор позицията от частно-партийна да се превърне в позиция на Министерския съвет.

Когато една страна от ЕС е "против" нещо, тя го отстоява пред другите страни. А ако те не са съгласни? Логично е да наложи вето върху различно решение, ако смята, че позицията й е ключова, дори съдбоносна за страната.

Ако коалиционният партньор не се съгласи с тази позиция, трябва много ясно и много пъти да се повтори, че позицията на БСП е бламирана. И нека пред избирателя всяка партия носи своята отговорност. А не, както неведнъж се е случвало, БСП да се товари с поведение, което е абсолютно чуждо на избирателите й, в името на някаква мъглява коалиционна компромисност, пише Юрий Борисов в изданието. 

 

Янаки Стоилов: Предстоят много трудни избори

Предстоят много трудни избори и трябва да дадем нов тласък на управлението на страната, защото бяха преодолени двете протестни вълни. Т...

 

 

 

 

Сидеров: Стоилов не защити България пред Турция, останалите стояха като мебели

Янаки Стоилов не става за председател на външната комисия. Това каза пред журналисти в парламента председателят на „Атака” ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com