Станишев готви прекрояване на "Коалиция за България"?

25035
Станишев готви прекрояване на "Коалиция за България"?
Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев, който ще остане председател на "Коалиция за България" и след сдаването на лидерството в БСП, планира да разшири лявото обединение с граждански и неправителствени организации.

За изборите на 5 октомври от коалицията може да отпаднат някои от малките партии, от чиито резултати ръководството на столетницата не било доволно, за това информира в. "Труд", позовавайки се на свои източници от "Позитано" 20. В коалицията в момента влизат "Български социалдемократи", Движението за социален хуманизъм, "Европейска сигурност и интеграция", Комунистическата партия на България, Земеделският съюз "Александър Стамболийски", "Нова зора" и "Евророма".

Румен Овчаров не се вижда като лидер на БСП

Нямам амбиции да ставам лидер на БСП. Не виждам в себе си ново лице и не се виждам като лице на промяната. Това каза бившият министър н...

По идеята за ляво обединение по подобие на ПАСОК е възможно да бъдат поканени и организации, които са били най-активни при писането на Изборния кодекс и на други важни законопроекти.

Междувременно в структурите на левицата ще стартират номинациите за нов лидер, който ще бъде избран на 27 юли. По-рано днес официалните участници в надпреварата станаха трима - Драгомир Стойнев, Мая Манолова и Янаки Стоилов. Очаква се до петък и Корнелия Нинова да обяви, че ще участва в битката. Михаил Миков може и да не влезе в надпреварата.

"Мая Манолова може и да се опита да събере някаква подкрепа, но фаворит е Драгомир Стойнев - около него ще се обедини ядрото. Неслучайно Станишев го направи свой заместник дни преди конгреса", коментира източник от столетницата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика