X
 
 

Станишев: Идеята Пеевски да бъде шеф на ДАНС бе политическа грешка

4858 6
photo of Станишев: Идеята Пеевски да бъде шеф на ДАНС бе политическа грешка
Снимка: БГНЕС
"Винаги съм странял от икономически групировки, политиката трябва да създава равни условия за всички. Очевидно, че предложението за Пеевски, беше грешка и аз съм си платил цената. Който гледа в миналото, прави грешки, защото се спъва". Това заяви в ефира на bTV бившият премиер и лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

Всеки един има своята биография. Ние сме един отбор и ще работим като такъв, това е духът на хората от листата на БСП, каза още Станишев. Това бе отговорът му на карикатурата на Комарницки, която водещата му показа. На нея се вижда как Елена Йончева кара мотор, зад нея е Иво Христов, а Станишев е трети и може да падне. "Хванал съм се здраво", пошегува се Станишев, коментирайки листата на БСП за евроизборите.

БСП на кръстопът - с младите или в небитието

Вътрешните борби в БСП са основната тема в политическото пространство през последното денонощие. След десет часа дебати и таен вот Наци...

"Аз съм постигнал достатъчно в живота си. За мен каузата сега е да спечелим тези избори. Това е важно за България, за Европа. Всеки глас повече за социалистите тук при нас ще налее в общата кауза на европейската социалдемокрация да променим в Европа нещата, които не харесваме днес, а те са много", каза още Станишев.

"Елена Йончева е човек, който извоюва своя политически авторитет самостоятелно. Ние сме един екип, всеки има свой авторитет и биография. Има своите неща, които може да допринесе за общата кауза и ще работим в екип", категоричен бе президентът на ПЕС.

"БСП показа, че е най-демократичната партия!", каза за начина, по който Националният съвет на партията подреди евролистата й. Станишев обясни думите си преди пленума за списъка на соцлидера Корнелия Нинова, че е подарък на ГЕРБ. "Казах това, защото знаех, че отсъствието ми от листата ще се превърне в основна тема на ГЕРБ, че ще се говори, че БСП се отказва от своята европейска идентичност, ще бъде тема на кампанията им. Сега това вече не може да бъде тема на кампанията им", подчерта Станишев.

Станишев не вижда бламиране на Нинова, но ѝ каза да е по-смирена

Националният съвет на БСП показа, че чува гласът на партията. Така влезлият в крайна сметка в евролистата на БСП Сергей Станишев комент...

Политиците не бива да се замерват с думи, хората не са глупави, това ги обижда. Така Сергей Станишев коментира думите на премиера Бойко Борисов към БСП - "чеверме социалисти".

"БСП не е еднолична партия. Прекалено дълго време, повече от месец, БСП занимава обществото със себе си, никой не го интересува това. Хората се интересуват може ли БСП да подобри живота им, това е каузата на тази кампания, това е важното. А не кой е на първо, второ или трето място", подчерта той.

Запитан като лидер на БСП тласкал ли е партията към задкулисието, Станишев бе категоричен: "Не! "Като лидер на опозицията 2009 - 2013 година не съм имал нито една среща с господин Борисов, само една имах по негова молба по темата "Белене". Аз съм водил ясна, категорична битка срещу ГЕРБ, аз съм първият в държавата, който се противопостави на ГЕРБ!

"Политиката трябва да бъде битка на идеи. Когато се замерват политиците с обидата, това е обидно за гражданите. Хората не са глупави и такива подмятания не отиват на никого, нито на министър-председателя", коментира Станишев острите думи на премиера Борисов.

БСП утвърди листата си за евровота, Станишев остава

БСП утвърди листата си за евровота, предаде Агенция "Фокус". Заседанието на националния съвет на БСП продължи близо 11 часа. Листата б...

"Най-голямата заплаха пред България днес в европейски план е Европа на скорости, която ще изтласка България трайно в периферията, това не бива да допускаме", каза Станишев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • и им диша ПРАХОЛЯКА.... 4 и им диша ПРАХОЛЯКА.... преди 3 месеца Профил на трол?
  "Хванал съм се здраво", пошегува се ГЕЙЧОсерГЕЙЧО, коментирайки карикатурата и листата на БСП за евроизборите.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Колко пъти трябва да става очевидно, че БСП не бива да управлява?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  За теб може да е просто поредната грешка обаче ние няма да забравим предателството. Сигурно си мислиш че с едно извинете и айде готово. Мръсни копелета. Съсипахте и нашия живот и живота на децата ни. Които останаха тук. Ама ти нали избяга. И еленка сега и корнелийка.... Ширите се в апартаменти по 200 квадрата пък ние се тъпчим и живеем
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Ако БСП спечели тези избори, най-малко това ще се дължи на вас, г-н Станишев! Без вас би спечелила повече. Вашето управление не е забравено! И няма да бъде забравено!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  не сме забравили нито пробутания Пеевски, нито милионерите приватизатори от БСПто, нито как нито как си пълнихте джобовете ,нито как крадяхте като за последно, нито как докато ни обръщахте главите на изток ,бягахте на запад, мамицата ви.... строшихте всичко .... исега другите искате да са криви.... БОГ да ви накаже дано....
  : 2 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Ха ха ха не било забравено но на всички избори имат над 30 процента гласували за тях ! От това ледва и логично е че хората харесват БСП, въпреки че ги ограбиха до босите им крака!Както и да го погледнеш Бойко си и агент на ЦРУ, без Американците , не може и да пръдне дори!А всъщност за всичко си е виновен само и само българският прост народ!Добре че една трета скъсаха синджира и избегаха на вън, а виж още ›› другата една трета са цигани и турци! В период на редата на края сме но всички власт имащи кръдат до насита и доживот икат да управляват!Единствената полза от ЕС е че даде свободното предвижване на хора и направи 3% българи милионери и милиардери !А другите 70 % процента им служат за тор , на ръзцъфащия им успех!
  : 3 !