Станишев: Ние не сме толкова слаби, а ГЕРБ не са толкова силни

11730
Станишев: Ние не сме толкова слаби, а ГЕРБ не са толкова силни
Снимка: БГНЕС

Старая се ПЕС да бъде все по-близо до националните партии и да бъде практически полезна на всяка една от тях. Това заяви пред медиите във Варна президентът на ПЕС Сергей Станишев по повод двудневния семинар, организиран от ПЕС и БСП, съобщиха от пресцентъра на БСП, съобщава БГНЕС.

Той определи като изключително важно да бъде продължен процесът на децентрализация - общините да имат достатъчно ресусри да решават местните проблеми. "Много е важно да разкажем на хората това по какво едно ляво управление на местно ниво се различава от дясното. Левите кметове правят всичко възможно да помогнат на хората по отношение на образование, комунални услуги", каза още президентът на ПЕС. Той даде пример, че в много общини, управлявани от леви кметове, таксите за детска градина се поемат в голяма част от местната власт. "Това е лявото, социалното, което мисли за конкретния човек, не само за мега проектите", добави Станишев.

Станишев мъти водата, иска национална подписка срещу заема от 16 млрд. лева

БСП да инициира национална подписка срещу решението за заем от 16 млрд. лв., предложи бившият лидер на социалистите Сергей Станишев на...

Той бе категоричен, че от БСП има много какво да дадат на България и, че нито ГЕРБ са толкова силни, колкото изглеждат, нито социалистите са толкова слаби, колкото ги представят. Станишев очерта и формулата за успешно представяне, като заяви, че водещите критерии за избирането на кандидатите на левицата трябва да бъдат избираемост, личен авторитет, споделяне на ценности и много добро съчетание на местната кампания с националното поведение на БСП.

"Ако подходим смело и иновативно на тези избори и сме отворени към гражданското общество с реален ляв разказ, имаме добри шансове за успех.", заключи Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика