Станишев опитва да прави незначителна рокада в БСП, смята Първанов

19360
Станишев опитва да прави незначителна рокада в БСП, смята Първанов
Снимка: АБВ

Вероятно ще се наложи актуализация на бюджета заради проблемите в НЗОК. Припомняме обаче, че ние от АБВ предлагахме още преди КСНС при президента да има консенсус по четири-пет теми, включително бюджета, заяви президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Това, което се случи в БСП, е първа стъпка към промяната. Но остават много неизяснени въпроси – откъде накъде Станишев ще остане председател на Коалиция за България? Така той ще определя пак всичко, което се случва вляво - например кандидате за листите за изборите. Дотук виждаме само една малка промяна – рокадо на царя и топа, продължи Първанов. И добави, че е убеден, че тепърва ще има повече кандидати от Драгомир Стойнев и Мая Манолова. Може заради тънката сметка на Станишев да има негативни настроения към Стойнев, добави той.

Реформаторите искат 28 септември за избори, предупреждават за нов трик по "Южен поток"

Реформаторският блок официално поиска промяна на датата за провеждане на предсрочни парламентарни избори - вместо на 5 октомври, десн...

Цялата логика на Станишев като председател беше да поляризира отношенията с мен и АБВ, а сега ще правим късния ПАСОК – коалиции, посочи Първанов. С оглед на настоящите избори и на нашата принципна позиция не можем да говорим за коалиция между БСП и АБВ. АБВ беше създадена като алтернатива на опита да се създаде двуполюсен модел ГЕРБ-БСП, подчерта Първанов.

Това, което ме смущава на „Позитано”, е, че пак се насочва огъня към АБВ. А нищо не се чува по отношение на ГЕРБ. Всичко е възможно като коалиция – може и да е наложително в един момент, каза Първанов в отговор на въпрос дали може да има коалиция между ГЕРБ и БСП. Досега не виждам национална отговорност в поведението на ГЕРБ, но дано нещата се променят, добави лидерът на АБВ.

По отношение на кабинета Орешарски Първанов заяви, че е присъствал, когато е бил прочетен списъкът и „Орешарски бъркаше биографиите им”. Имаше обаче и изненади – кой очакваше точно Цветлин Йовчев и Драгомир Стойнев да са министри на вътрешните работи и на икономиката, попита Първанов. Очевидно е, че Делян Пеевски влияе върху формирането на политиката в енергетиката – вижте фирмите в консорциума за строежа на „Южен поток”, подчерта лидерът на АБВ. Очевидно е, че сега Цветан Василев плаща икономическата сметка на Пеевски – двамата в началото са работели заедно, сигурен е Първанов. Няма съмнение, че намесата на прокуратурата в случая с КТБ не беше по правилата и натежа „в едната посока”, каза още бившият президент.

За предстоящите парламентарни избори Първанов изрази надежда, че АБВ ще надгради резултата си от евроизборите. Той добави, че по отношение на БСП вижда „пет-шест достойни да оглавят партията кандидати”. И изрази надежда, че отношенията между АБВ и БСП ще бъдат по-гладки.

Работодатели и синдикати заплашиха политиците с радикални действия

Политиците счупиха стомната - това е шамар за всички. Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал (АИК) Васил Ве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com