Станишев: Върнах дълга си към Първанов

24709
Станишев: Върнах дълга си към Първанов

Председателят на БСП Сергей Станишев отвърна на приятелския огън от страна на Георги Първанов. При гостуването си в "Шоуто на Слави" той за първи път си позволи да бъде докрай откровен за отношенията си с бившия президент.

Станишев призна, че не се е чувствал подготвен за председателския пост в БСП, когато Първанов му е предложил да оглави левицата. "Казах му, че не съм се готвил за това, че дори структурите на партията не ме познават. Когато обаче преценихме, че си струва рискът, направих всичко възможно да се справя", върна се назад Станишев.

Станишев: За Борисов лъжите са като "Добър ден"

За г-н Борисов лъжите са като „Добър ден”. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на Коалиция за България Сергей Ст...

Той оцени Първанов като "успешен президент", но въпреки това похвали само първия му президентски мандат. "Тогава Първанов дойде в Народното събрание и заяви за Ирак: "Това не е моята война". Той зае позиция. Във втория мандат ми е трудно да запомня някакво събитие или действие от негова страна. Което е жалко", обясни червеният лидер.

Станишев продължи с ретроспекцията, разкривайки влиянието на Георги Първанов върху решенията му като министър-председател. "Дълги години се чувствах задължен заради шанса, който той ми даде. И винаги съм се чувствал в известен дълг. Но мисля, че съм го върнал многократно като отношение. В това число съм допускал грешки, за да не кажат, че е имало сблъсък между президента и БСП", не скри Станишев, предаде БЛИЦ.

Слави Трифонов поиска пример и го получи. "Когато президентът настояваше за мажоритарен елемент в изборите, всички в БСП бяха против. Аз го наложих, бидейки много разколебан дали е полезно. Това доведе до там, че бяха подарени между 15 и 20 мандата на Бойко Борисов. Едно е да имаш 117 депутати без 3-ма, друго е да си със 102-ма", категоричен бе Станишев, след което обърна внимание, че дори и през последните няколко дни позициите на ГЕРБ съвпадат странно с тези на АБВ.

Той разкри и част от задкулисието в разговорите си с Първанов след края на втория му президентски мандат. "Той каза няколко пъти, че няма да се връща в БСП. След това каза, че ще се занимава с академия за млади политици. След това реши да се върне и грубо казано ми каза да отивам в Европа, а той да се връща в БСП", обясни Сергей Станишев.

СГС насрочи делото срещу Сергей Станишев през март

Софийски градски съд (СГС) насрочи заседание по делото срещу лидера на БСП Сергей Станишев, съобщиха от съда, предаде БГНЕС. Първото з...

"АБВ е като пушка, която в трето действие ще гръмне и предупреди и не е ясно по кого гърми пушката - по свои, по врагове, по опоненти или в крайна сметка ще гръмне крака на този, който е заредил пушката и натиснал спусъка", смята лидерът на социалистите.

За скандала с Волен Сидеров на летище Варна Станишев бил лично уведомен от вътрешния министър Цветлин Йовчев и подкрепил действията на МВР.

На въпрос защо се бави свалянето на имунитета на Сидеров, който беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров Станишев се оправда с двуседмичния срок, който по правилник се дава на всеки депутат сам да се откаже от имунитета си и обеща БСП да гласува за свалянето му, ако се стигне до гласуване.

Застанах убедено зад кандидатурата на Делян Пеевски, но съжалявам, че дадохме повод темата "Пеевски" да се използва като корабна димка и да се замъглява хоризонтът, коментира Станишев в отговор на въпрос "Кой предложи Пеевски?"

Не Първанов, Станишев разцепи БСП

Интересно и неочаквано започна кампанията за евровота. От засада "плеймекърът" Първанов изненада Станишев с втора лява листа. И с раз...

Той повтори, че няма амбиции да става евродепутат или еврокомисар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика