Стефан Данаилов поканил Елена Йончева, не видя проблем с ДС миналото на Тома Томов

3941
Стефан Данаилов поканил Елена Йончева, не видя проблем с ДС миналото на Тома Томов
Снимка: БГНЕС

Аз предложих на Елена Йончева да се кандидатира за депутат още в началото на предизборната кампания на Румен Радев за президент. Това заяви големият ни актьор и депутат от БСП Стефан Данаилов.

По думите му той е поканил Йончева в инициативния комитет, който издигна Радев за президент. Данаилов обясни, че съвсем скоро Корнелия Нинова лично е поканила Йончева, а актьорът ни настоял тя да се съгласи - в личен разговор с бившата изгора на Сергей Станишев. В крайна сметка Елена Йончева прие, за което много се раздвам, подчерта Данаилов пред Нова телевизия. Припомняме, че Йончева е водач на листата на БСП в Хасково.

От БСП отрекоха да са упражнявали натиск върху президента Радев

БСП не е упражнявала натиск върху президента Румен Радев и това се вижда ясно от състава на служебния кабинет. Има само един член на БС...

Относно друго лице от журналистическото поприще – Тома Томов, Данаилов обяви, че е бил изненадан, но е доволен. Никой от нас не се сети да говори по темата, че Томов е бил сътрудник на „Държавна сигурност”, добави актьорът ни, който обяви Тома Томов за „деполитизиран” и „девоенизиран”. Аз не се интересувам от това, каза Данаилов. Ако слушаме десните, участието на ДС в живота ни е страшно, а нямам такова усещане, заяви Стефан Данаилов. За него най-вредни били доносниците, които „не били малко”.

Нервни хора в БСП има, както навсякъде. Корнелия Нинова от самото начало заяви, че няма да се предлагат членове на Изпълнителното бюро и Националния съвет за служебното правителство. Не крия, имаше желаещи за три кабинета, сподели Ламбо. Има някои трепети, уточни той, коментирайки какви са настроенията на „Позитано” спрямо президента Румен Радев. Не знам кой какво има – аз с жена си съм споделял много неща и тя ми е давала мотивация за решенията ми, коментира още Данаилов каква е ролята на първата работа Десислава Генчева.

Стефан Данаилов подкрепи и идеята БСП да има партийни контакти с ромска партия. Той защити и решението да не си кандидат за депутат от БСП, ако поне 12 години си бил в парламента. Данаилов заяви, че е писал писмо до Сергей Станишев по темата преди време и още тогава отпаднали имена като Румен Овчаров, Петър Димитров, Емилия Масларова.

Данаилов подкрепи и смесената изборна система, не чиста мажоритарна, защото е много несигурно непознат човек да влезе на високо място. Той не прие аргумента, че и Румен Радев беше непознат, като контрира с „е да, де, но кой го подкрепи него”.

БСП и ГЕРБ се съгласиха, че селското стопанство е претърпяло криза след 1989 г.

Бюджетът и държавата трябва да имат по-ниска преразпределителна роля. В много моменти държавата се е показвала като не добър стопанин. ...

За финал Стефан Данаилов беше категоричен - няма да откъсваме България от ЕС и отиваме на изток в Китай и Русия. Дрън-дрън та пляс, каза той по адрес на Радан Кънев. Десните сами се нацепиха и се чудят какво да измислят, смята актьорът ни. Той обеща и да се намеси сериозно за предизборните клипове на БСП - има много анимация, много неща, бяха думите на Ламбо. И този път ние ще победим, изрази увереност Стефан Данаилов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика