X
 
 

Стоян Мирчев: Бюджетът за 2020г. няма да реши проблемите на хората

997 0
Стоян Мирчев: Бюджетът за 2020г. няма да реши проблемите на хората
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Бюджетът за 2020г. няма да реши проблемите на хората. Продължава липсата на реформи. Няма решение на проблема с ниските доходи на огромна част от българите.

Всеки ден има протести, свързани със социални проблеми и ниски доходи. Здравната система продължава да не функционира, въпреки че бюджетът за здравеопазване расте“.

Държавният бюджет за 2020г. - основни акценти и критики

Късно снощи депутатите окончателно приеха Бюджет 2020. Предвижда се догодина салдото до консолидираната програма да е нулево, като прих...

Това заяви пред БНТ народният представител от "БСП за България" Стоян Мирчев.

Той обясни, че алтернативният бюджет на БСП е предложил решение на голяма част от проблемите в страната. „Имахме редица мерки за повишаване пенсиите на възрастните хора, за решаване на демографската криза, за премахване на плоския данък“, припомни Мирчев.

Социалистът разясни предложението на БСП 1/5 от данъците да остават в общините : „Това ще помогне за намаляване на неравенствата в общините. Разделението между регионите в България е толкова голямо, че младите хора се евакуират от по-бедните общини.

В България това се случва с ужасяващи темпове“. Той даде пример с община Силистра, от която по думите му напускат над 2 хиляди трудоспособни човека на година.

Парламентът окончателно прие Бюджет 2020

Парламентът прие Закона за държавния бюджет за 2020 г. на второ четене. Народните представители одобриха бюджета на министерствата, Нар...

„Моделът на ГЕРБ и Борисов е да всяват разделение. Не става дума само за ляво и дясно, а за село и град, за млади и стари.

Редица мерки на БСП за подкрепа на младите бяха отхвърлени от управляващите с мотиви, че не са предложени мерки за възрастните. Когато предложихме минималната пенсия да стане 300лв, ГЕРБ противопоставиха самите пенсионери един срещу друг“, каза Мирчев.

Народният представител коментира, че ГЕРБ управлява негласно с подкрепата на ДПС: „Не е ли задкулисие това, което правят ДПС и ГЕРБ в последните 2 години- с постановления на Министерски съвет са раздадени над 1 млрд. лв. на общини на ГЕРБ и ДПС.

ДПС привидно бяха против бюджета на ГЕРБ, но когато гласуваха с отрицателен вот, много малка част от тяхната група присъства в залата и по този начин мина бюджета на ГЕРБ“.

По-високи заплати за държавните чиновници заложени в новия бюджет

С 15% ще бъдат увеличени заплатите на социалните работници в Агенцията за социално подпомагане през следващата година. Това е първото п...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители