Светослав Малинов: Разбрахме с г-жа Кунева, наясно сме със залога

20132
Светослав Малинов: Разбрахме с г-жа Кунева, наясно сме със залога
Снимка: БГНЕС

Това, което се е случило преди година и половина, е различно спрямо настоящето. Сега ни събират общите разбирания заради това, което се случи от лятото насам в България, заяви вторият в европейската листа на Реформаторския блок Светослав Малинов.

Малинов нашумя в последните дни, след като в мрежата беше разпространен запис на Канал 3 с негово изказване срещу лидера на „България на гражданите”. В него Малинов казва, че Меглена Кунева, която води евролистата на реформаторите, е червена кукувица, която е получила всичко като назначения по време на Тройната коалиция от БСП.

Меглена Кунева залага на "красивите български умове" за евроизборите

Смятам, че българите сме много умни. Смятам, че можем да предложим на Европа красивите български умове. Ще докажа, че българите наистин...

Реших да подкрепя г-жа Кунева, защото гражданите не са доволни и искаме да променим принципите на управлението, подчерта Малинов. Той каза, че вече не се притеснява, че Меглена Кунева „ще компроментира дясното пространство”. Имаме категорична оценка за управлението на кабинета Орешарски, за кризата в Украйна, каза кандидатът за евродепутат. Той е убеден, че Реформаторският блок ще има двама европейски депутати и в момента се бори за трети. Имаме шанс да изместим ДПС, която е на трето място в повечето социологически проучвания, смята политикът. С г-жа Кунева сме си изяснили всички отношения и сме наясно със залога, добави той.

Малинов посочи, че след като и известен с десните си убеждения политик като Иван Костов не иска да гласува за Реформаторския блок, вариантът е да се използва преференция – това е единствената действаща опция в Изборния кодекс.

Днес Реформаторският блок внася сигнал в прокуратурата срещу министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Причината е, че неговите действия носят директна икономическа полза заради случая „Карадере”. Ще дадем повече подробности в 10:00 часа, когато ще подадем сигнала, каза Малинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика