Свързваният с Бареков: Случайно бях в "Орландовци", останах да помогна

11878
Свързваният с Бареков: Случайно бях в "Орландовци", останах да помогна

В екипа на г-н Бареков изпълнявам чисто административни функции. Нямам нищо общо с политическите функции на „България без цензура”. Това заяви пред Нова телевизия Симон Милков, който се представи като бит в „Орландовци”, но след това беше посочен от много медии като близък до Николай Бареков.

Попитан дали е получавал заплата за участията си в телевизионното шоу „България без цензура, което обикаляше страната преди евроизборите, Милков обясни, че всичко е станало заради лекарска грешка при заболяване на брат му. След това дойде движение „СИЛА”, която протестираше срещу високите цени на горивата и аз бях там. Сега „СИЛА” е друго движение. С тогавашното движение се свърза Алексей Петров и аз го напуснах тогава. Не съм получавал заплата по време на предизборното телевизионно шоу „България без цензура”. Сега, като част от административния екип, вече получавам, обясни Милков.

Фандъкова: Опасното е, че се намесиха много политически сили

Много политически сили започнаха да се намесват и това е опасното, но това е техен проблем. Така определи обстановката, свързана с про...

Бях на неподходящото място в неподходящото време. Бях заедно с хип-хоп групата X-Еnergy Crew, която беше бита от ромите, разказа Милков. И уточни, че е имало два побоя – при първия са били бити двама души. При втория вече „дойдоха 50 цигани с камъни”, каза Милков. Как няма да остана да защитя своите приятели, добави той. Попитан как е защитавал приятелите си, той обяснил, че се обадил на медиите, на полицията, на „Бърза помощ”.

Не съм аз човекът, който да отговори има ли професия „протестиращ”. Не съм участвал в протестите пред къщата на Бойко Борисов. Участвал съм в протест в подкрепа на Сотир Цацаров, организира го гражданска организация от Русе, обясни Милков и веднага добави, че това не е организацията на Бисер Миланов-Петното.

Ако 35 лева са много за бензин да ида от Велико Търново, където съм роден, в Сливен на мероприятие на Бареков, то колко струва „Ягуар”-ът на Лора Крумова, защити се Милков заради подаръка си към лидера на „България без цензура” – брой на списание „Вагабонт”, в което се говорело само за ГЕРБ. Милков определи ГЕРБ като „боклуци”, а Виктор Николаев му посочи, че долу се пише с „У”, не с „О”. Пожелавам ви да видите 50 мангала, въоръжени с брадви и след това някой да ви разпитва в телевизионно студио. Елате в квартирата ми, вижте как живея – не получавам никакви пари, за разлика от Асен Генов, от Антоанета Цонева. „Забравихте Лора Крумова”, иронизира Виктор Николаев.

За протестиращите за пари – има си служби, да ги проверяват. Ще си търся правата и за нападението към мен от страна на заместник-председателя на РЗС Емил Василев. Не познавам никого от агитки, не гледам футбол, добави Милков. И призна, че един от пострадалите, настанен в „Пирогов”, е нямал здравни осигуровки. Попитах хората, за които работя – ББЦ, дали могат да помогнат и те помогнаха, посочи Милков.

Позицията на Евгений Дайнов

Жителите на "Орландовци" събират подписи за изселване на ромите

Жителите на „Орландовци” до момента са събрали 600 подписа за изселването на циганите от квартала, предаде „Фокус&rdq...

Случаят в „Орландовци” е провокиран от много различни неща, но основните фактори са два. Първият фактор – държавата не изисква от различните граждани еднакво да си изпълняват задълженията. Всички трябва да ходят на училище, да си плащат тока и т.н. Вторият фактор – рязко освирепяване на обществените нрави, каза политологът Евгений Дайнов пред Нова телевизия.

Дайнов припомни и статии на Лев Троцки, че бруталното говорене води до брутален живот. Не може някаква дама да стои пред телевизията и да казва как сирийците са човекоядци и идват да ни изядат, посочи политологът. Думите творят света, в който живем – когато достатъчно време казваш циганите на сапун, хората приемат, че и те могат да го говорят вече. Когато говорим брутални неща, се случват брутални действия, убеден е Дайнов.

Евгений Дайнов припомни, че медиите, освен информационни източници, трябва да са коректор на властта и да поддържат обществения морал. Не може да казваме „махалите”, „циганите” – едно 85% от циганите не създават проблем, създава го определено мнозинство. Това не е само в България, а в Русия, Унгария, дори в Англия. В Англия през последните 45 години имаше няколко опита за „израстване” на фашистки партии, но обществото дружно ги отхвърляше.

Попитан тогава за обратното – гетото да става агресивно, а не агресия да има към гетото, Дайнов заяви, че не трябва да се вярва на „измислиците на лицемерите”. Щеше да се прави циганска партия, да има циганско движение „Сивите вълци” – не стана, посочи политологът.

Дайнов даде и пример, че в НБУ идвал бивш шеф на ДАБЧ, според когото имало чисти расти и дегенеративни раси. Афганистанците били чиста раса, а сирийците – дегенеративна, по думите на този човек, според Дайнов.

Кадиев намекна крещящо ясно кой е пазарувал гласове в "Орландовци"

Доста провокативен пост пусна в профила си във Facebook червеният депутат Георги Кадиев. Повод за коментара му е случаят "Орландовци" и...

Относно мажоритарния вот, политологът посочи, че това е възможност да станем „Босна и Херцеговина”. След първите избори щяло да се гласува вече на база българи срещу цигани, българи срещу турци, турци срещу цигани. Българското общество не може да се управлява на малки общности – вижте по Черноморието как даден кмет и мутрите се обединяват, става феод и никой не може да го мръдне, смята Дайнов. Без партии няма демокрация. Какво ни пречи да имаме преференциален вот без праг, попита той.

И за Дайнов от етническо напрежение печели ДПС. Ролята на Движението ще е на спасител, каза политологът, но добави, че „няма никаква представа” кой организира подклаждането на напрежение. Защо издържаме най-големият полицейски апарат в Европа, след като той не може да установи кой провокира и кой върши престъпления, завърши Дайнов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика