X
 
 

Съдът отмени решението за избор на Общинския съвет в Панагюрище

2561 0
Съдът отмени решението за избор на Общинския съвет в Панагюрище
Снимка: Pixabay.com
Административният съд в Пазарджик отмени решението за избор на Общинския съвет в Панагюрище. Оспорването е от Движението за права и свободи и засяга само една от централните секции в града, но разминаването и отчитането на недействителните бюлетини е толкова голямо, че може да промени състава на Общинския съвет, съобщиха от БНР.

В жалбата се споменават още няколко нарушения, сред които отстраняване на секретаря на избирателната секция при преброяването на бюлетините и отчитането на резултатите. Наред с това магистратите установиха, че 61 бюлетини, в която няма отбелязано гласуване за партия, а само за преференции и са отбелязани за недействителни, са разпределени като гласове за партии. По делото са разпитани и свидетели, според които част от протоколите са с подменено съдържание.

В Панагюрище реновират 12 улици за близо 4,5 млн. лева

12 улици в Панагюрище ще бъдат обновени по евро проект. В инфраструктурата на града ще бъдат инвестирани близо 4, 5 милиона лева. Строи...

Решението на съда е върнато на Общинската избирателна комисия за обявяване на действителните резултати. В същото време то може да бъде обжалвано, пише БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители