Танев остава във властта като съветник на премиера

3592
Танев остава във властта като съветник на премиера
Снимка: БГНЕС

С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета. Това каза пред журналисти в Бургас министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът заяви, че днес се срещнал с членове на РБ, както и все още настоящия министър на образованието Тодор Танев.

Борисов привика реформатори на среща

Премиерът имаше въпроси към нас. Това е неформална среща и не мога да давам информация за нея. Това каза на излизане от Министерски съв...

„Министър Танев е един изключително ерудиран човек. Поради това, че екипът му и самият той не можаха да комуникират с обществото правилно това, което възнамеряват да правят, възникна напрежение. Да говорим за „съжителство”, за „съвместимост” - неща, които всеки българин пази в паметта си добре, най-малкото възбужда какви ли не националистични пориви и дори агресия. Затова на министър Танев предложих и се договорихме той да продължи да работи като мой съветник в кабинета”, допълни Борисов, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че за него е важно и гражданската квота на Реформаторския блок, от която е Танев, да подкрепи кандидатурата, която блокът ще му предложи. „Ще изчакам още няколко дни, колкото е необходимо, да има единна кандидатура, която ГЕРБ и Реформаторския блок да гласуват в парламента. Ще приема с радост всяка кандидатура, която ми предложат”, каза още премиерът.

По думите на Борисов оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник. „С министър Танев работя прекрасно и имаме прекрасни отношения и аз истински съжалявам. На мен втори път ми се случва един прекрасен експерт, корифей в своята област, да трябва да подава оставка и то по мое искане, заради това, че не можа да комуникира правилно в обществото това, което прави. Първата беше Анна-Мария Борисова, министърът на здравеопазването”, допълни премиерът, визирайки промените в първия му кабинет.

От РБ предложили на Борисов само Кунева, но ще търсят човек, одобряван и от опозицията

На срещата при премиера представителите на Реформаторския блок са информирали, че единствената кандидатура за нов министър на образован...

Борисов каза още, че се предвиждат великденски надбавки за пенсионерите. Парите за увеличението щели да дойдат от завишените приходи от борбата с контрабандата. По последните засечени данни те били с 954 млн. лв. повече от януари 2015 г., което позволявало на правителството да задели бонуси за хората от третата възраст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика