ТАСС: САЩ започнаха военни учения в България и Румъния

10434
ТАСС: САЩ започнаха военни учения в България и Румъния

САЩ започнаха в понеделник военни учения в България и Румъния в рамките на операция "Атлантическа решимост", съобщи официалният представител на Пентагона полковник Стивън Уорън, цитиран от ТАСС.

"Състав от 173-а въздушнодесантна бригада на армията на САЩ пристигна в град Галац, където започнаха съвместни военни учения с румънски военнослужещи. В същото време в България се състояха учебни маневри с участието на две подразделения на командването на сухопътните сили на САЩ в Европа", отбеляза Уорън.

Конгресът на САЩ прие резолюция с призив за пращане на оръжие в Украйна

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ прие резолюция, в която препоръчва на президента да започне доставки на бойно оръжие в Ук...

ТАСС припомня, че миналата седмица въоръжените сили на САЩ и Полша проведоха съвместни военни учения с цел отработване на прехвърлянето на системи за противоракетна отбрана "Пейтриът".

Според полския министър на отбраната Томаш Шемоняк, "в близките месеци двете страни възнамеряват да взаимодействат в сферата на отбраната не по-малко активно".

Военното командване на САЩ и НАТО провежда операция "Атлантическа готовност за укрепване на сигурността на страните членки на алианса с оглед на положението около Украйна.

 

САЩ ни оцениха като надежден и стратегически партньор

В първия ден от визитата си в САЩ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и висши ръководители на американската ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика