Татяна Дончева напуска БСП

50539
Татяна Дончева напуска БСП
Снимка: БГНЕС

Татяна Дончева напуска редиците на БСП, предаде бТВ.

Един от най-острите критици вътре в партията е подала заявлението си за отказ от членство още в началото на седмицата.

Дончева: Отстраняването на Бисеров е типичен начин за елиминиране на хора

Случаят на Христо Бисеров е типичен начин за елиминиране на хора, които имат апетити към неща, които други хора не искат да им дадат. В...

Заедно с нея си тръгват още няколко души.

Имало проблем с официалното обявяване на информацията, защото бившият депутат не е плащала членски внос от две години, а според устава на партията, ако не си плащаш вноската повече от една година - отпадаш автоматично, казват хора от столетницата.

Заявлението на Дончева е по текста от устава - по собствено желание пред основната партийна организация, което се констатира на събрание. Тя не е посочила мотиви за напускането си.

Самата Дончева потвърди пред БНТ, че вече не е член на БСП. Тя коментира, че има нужда от нова лявоцентристка партия, която с по-малко лозунги и с повече практически решения да даде възможности на хората да живеят достойно и да бъдат политически представени.

„Въпросът „Кой назначи Делян Пеевски?” е свързан с това може ли да има доверие обществото на сегашното правителство и защо няма. Моят отговор е политически и той е свързан с необходимостта от рестарт на системата, нова Конституция. Новата политическа система е жалонирана на прима виста от нова дясна и нова лява формация", каза бившата червена депутатка.

Според нея дясната формация може да възникне върху ГЕРБ, с отстраняването на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото там също има хора, които имат качества, потенциал, натрупан сериозен политически опит. По думите й Реформаторското мнозинство също ще се опита да участва в това.

"Същото нещо е в лявото. Досега се считаше, че БСП е огромна тапа, че няма никакви шансове за успех там, но истината е, че там има голяма ниша, защото БСП в сегашния си вид нито е лява по действия, нито е лява по намерения”, добави Дончева.

Татяна Дончева: Депутатите са тъпи и страхливи

В момента нещата са патови и излизат от контрол. Тези, които са в парламента имат разбирането, че ситуацията е противоборство на ГЕРБ. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика