Терзийски за идеята на Цветанов: Няма защо да се съмняваме в шефовете на полицията

3988
Терзийски за идеята на Цветанов: Няма защо да се съмняваме в шефовете на полицията
Снимка: БГНЕС

Няма причина за съмнения в професионализма на шефовете на полицията по области, обясни по време на парламентарния контрол министъра на вътрешните работи Христо Терзийски като коментира идеята на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов директорите на областните структури на МВР да се ротират дни преди изборите. Например шефът на Благоевград да бъде изпращан в Силистра, беше дал пример Цветанов при консултациите при президента в началото на месеца.

"Няма да коментирам бивши вътрешни министри. Имах възможността вчера в в една обществена телевизия да кажа, че всички директори на областни дирекции на МВР са дългогодишни професионалисти, които са извървявали кариерата си стъпка по стъпка. Има и областни директори, които са назначавани от времето на БСП. Има такъв директор.

Цветанов сигурен: ГЕРБ и ДПС ще бъдат партньори на изборите

Цветан Цветанов спази традицията и регистрира новата си партия „Републиканци за България“ първа за предстоящите частични ме...

Нямаме основание, аз като доскорошен директор на национална полиция, да се съмнявам в техния професионализъм, тяхната безпристрастност и техния авторитет сред служителите. Освен директорите на областните дирекции имаме и над 170 началници на районни управления. Те също са извървели дълъг кариерен път и на тях се крепи честността за провеждането на изборите", коментира Христо Терзийски.

Тази година пандемията ни предоставя предизвикателство с нуждата от спазване на противоепидемични мерки. В този смисъл ключовите думи за нас са "активното взаимодействие" за спазването на мерките. Имам предвид активното взаимодействие на всички наши звена както с институциите пряко ангажирани с провеждането на изборите като ЦИК, така и с РЗИ, обясни още Терзийски, цитиран от 24 часа.

МВР е създало оперативен щаб под ръководството на главния секретар за следене на изборния процес. Изготвен е план с конкретни организационни и управленски методи. Със сили и средства ще се гарантира охраната на масовите прояви, помещенията за печатане на изборни книжа, транспортирането на книжата и техническите устройства за машинно гласуване.

Ще се направят проверки и за пожарната безопасност на секциите за гласуване както и печатниците. Ще се следи и за кибер атаки, посочи още министърът.

Цв. Цветанов: Поведението на институциите е пример за провалената политика на кабинета

"Винаги съм вярвал, че изграждането на училище се прави в отговор на нуждите на хората, а не заради необходимостта от излъчване на виде...

Ще има и горещ телефон за гражданите, на който може да се подават сигнали за нарушения в изборния ден. Водят се и регулярни срещи с кметове и областните управители за осигуряване сигурност на вота.

Създава се организация за издаване на изгубени, откраднати или повредени лични карти и паспорти. От медицинския институт на МВР се създава преносими урни и избирателни списъци при не по-малко от 10 заявили, посочи още Терзийски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

ИТН: Христо Иванов е родител 1 и 2 на Конституцията и се роди "То" (ВИДЕО)

Борисов за ПП-ДБ: Всичко е загубено в отношенията ни (ВИДЕО)

Надежда Йорданова с ясен знак, че ПП-ДБ могат да са в опозиция след изборите

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се услади да са в опозиция известно време

Депутат от ГЕРБ подаде оставка в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика