Трайков: Приоритетът ми е да променя София в град, подходящ за отглеждане на деца

3967
Трайков: Приоритетът ми е да променя София в град, подходящ за отглеждане на деца
Снимка: БГНЕС

"Преди да съм водач на листата на Реформаторски блок (РБ) имах морална задача към хората, които повярваха на Реформаторите, тъй като имах задача още от основаването му. РБ се заема с важните неща в България - установяването на съдебната система". Това заяви бившият министър на икономиката Трайчо Трайков относно новата му роля като общински съветник.

Относно думите му, че "Топлофикация " е "черна дупка" той сподели: "Там има проблеми на 2 нива - финансовите резултати на дружеството, а другото е взаимотношението между "Топлофикация" и клиентите, което е по-големият проблем. Те са като в някакъв ужасен брак, където църквата не дава развод. Всяко домакинство да има индивидуален топломер, това само ще реши проблемът".

Трайков: Заради големи производствени разходи и цените на горивата са високи

"Тези, които са на българския пазар изкарват големи производствени разходи, затова и цените на горивата са по-високи. Компаниите могат ...

Приоритетът му е за промяна в София - да се превърне в град, който е подходящ за отглеждане на деца. "Ако София е град, който е мръсен и където няма как да изпратиш детето си на детска градина, младите хора ще отидат на друго място. Ако този проблем бъде решен, ще помогне на всички".

Бившият министър не пропусна да коментира и ситуацията около Волен Сидеров. "Фактът, че толкова бързо е решила Комисията, че трябва да бъде свален имунитетът му означава до къде е стигнало на всички от този човек. За мен този човек не е българин. Той е родолюбец, но на друга държава и това, че такива хората гласуват за него е наша слабост. Отдавана не се държи като патриот".

Коментар за това, че най-големият държавен инвестиционен фонд на Оман е завел иск срещу България в арбитражен съд заради краха на Корпоративна търговска банка.

"Според мен няма особени основания Оманският фонд да съди държавата. Въпреки това, всички държавни институции се справиха изключително некачествено с казуса КТБ. Ако руснаците започнат да ни съдят за АЕЦ "Белене", значи ние трябва да ги дадем на арбитраж за цената на газа, както го направиха други държави и спечелиха" , заяви Трайков.

Реформаторите подписаха за регистрация, налагат две известни лица в София

Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов и понастоящем член на Гражданск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика