Трус в "Демократична България" Методи Лалов обвини в дерибействане Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева

10090
Трус в "Демократична България" Методи Лалов обвини в дерибействане Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Направих го, за да има публичен разговор, а такъв в организацията липсва. Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева очевидно работят денонощно за партията, но очевидно тръгват по път, който води към авторитаризъм. Това заяви столичният общински съветник от "Демократична България" (ДБ) Методи Лалов, който се оттегли като лидер на групата на ДБ в Столичния общински съвет (СОС). Той поиска оставките на Христо Иванов, на Ивайло Мирчев и на Антоанета Цонева.

Според Лалов, Христо Иванов "оставя хора да развращават идеята за "Да, България". Той даде пример – Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева редят листите, без да слушат местните структури и ги вадят в последния момент.

Христо Иванов отговори на обвиненията от Методи Лалов

По-рано днес (11 октомври) общинският съветник от "Демократична България" в Столичния общински съвет (СОС) Методи Лалов поиска оставкат...

Защо сега с тези обвинения – Лалов твърди, че все няма подходящ момент. Той обвини Мирчев, че вместо да отговори по същество, правел внушения за Пеевски по негов адрес. Няма вариант "Пеевски", "Прокопиев" по мой адрес, добави той след думи на Мирчев, че "г-н Пеевски е съдействал за кариерното развитие на много български магистрати". Припомняме, че Лалов беше председател на Софийския районен съд (СРС) и сега припомни как по онова време, преди Лалов да застане начело на СРС, Пеевски се е намесил на една среща, за което самият Лалов разказа. По думите му, изречени по време на конференцията "Независим съд – свободна държава! За правото и справедливостта", организирана от Инициатива "Правосъдие за всеки" и гражданско движение БОЕЦ, изборът му за титулярен председател на СРС е станал възможен едва след среща с тогавашния председател на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев, организирана от известната с "Яневагейт" съдия Владимира Янева, бивш председател на Софийския градски съд. На този разговор обаче се е появил и самият Пеевски, с когото Колев споделил кой е Лалов и какъв е поводът за срещата им. А Пеевски казал, докато Колев му обяснявал за концепцията на Лалов за управление на СРС: "Да се отметне тоя човек, както се отметна Пенгезов, който аз водих при Ахмед Доган"

Лалов обаче отвърна задочно на Мирчев, че например председателя на комисията "Росенец" Калоян Янков не е кандидат за депутат. 10 знакови млади фигури си тръгнаха, защо – постави той въпроса и заяви, че пример как не се прави е листата в Русе. До снощи листите не бяха ясни, твърди Лалов.

"Няколко човека се опитват да казват на масата хора как да мислят", настоя Лалов пред bTV по адрес на Мирчев и Цонева. "Хората имат нужда от демократично представителство, но ще получат авторитарно", продължи той и посочи, че Христо Иванов е с голям потенциал и възможности, но трябва да понесе отговорност, че оставя Мирчев и Цонева "да дерибействат".

"Няма аргумент или спор, в който Ивайло Мирчев да не каже колко пари е дал за партията и колко труд е положил. Нима други не го правят", продължи Лалов с тежките въпроси. 60 дни чакам информация как се харчат парите от Националния съвет, добави той.

Общински съветник от ДБ с обвинения към лидера на "Да, България": Иванов управлява недемократично партията

Общинският съвет от ДБ Методи Лалов поиска оставката на Христо Иванов в качеството му на председател на „Да, България“. Мот...

Вече вървят слухове, че има задкулисна битка в "Демократична България". Лалов е едно от лицата, но се говори и за ДСБ – Радан Кънев да се върне на мястото на Атанас Атанасов. Голямата цел е обединение след изборите с Кирил Петков и "Продължи промяната". Но част от идеята това да се случи е при по-слаб резултат на ДБ, да може да стане вътрешната лидерска промяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажове вече по закон трябва да са достъпни хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика