X
 
 

В БСП се глобяват за неизвинени отсъствия от парламента

1390 0
В БСП се глобяват за неизвинени отсъствия от парламента
Снимка: БГНЕС
Много сериозни глоби за отсъствия от пленарна зала в парламента въвежда БСП, твърди вестник "24 часа".

Според информацията, ако червен депутат отсъства два пъти поред от работа, ще плаща 300 лева глоба. 100 лева ще е санкцията при неизвинено отсъствие от заседание или комисия. А за две отсъствия при поименни проверки на кворума се удържат 200 лева.

Стоян Мирчев: Бюджетът за 2020г. няма да реши проблемите на хората

Бюджетът за 2020г. няма да реши проблемите на хората. Продължава липсата на реформи. Няма решение на проблема с ниските доходи на огром...

Интересното е, че в правилника за работа на червената парламентарна група има въведена и нов вид санкция - за неучастие в две важни гласувания за пленарния ден, и тя е 100 лева.

Тези глоби са допълнителни към редовните, които парламентът удържа на депутатите при неизвинени отсъствия. Така червените биват глобявани два пъти за бягство от работа. Всеки месец се изпращат писма до местните им структури на БСП с информация за участието на всеки депутат в законопроекти, както и информация за отсъствията му без уважителна причина. А събраната в групата сума от глоби ще бъде дарявана за благотворителност. Своеобразен отговорник за събирането на глобите ще е Стоян Мирчев.

На последното заседание на червената група миналия вторник обаче имало разправия заради мерките на Нинова. Сред недоволните били Валери Жаблянов, Красимир Янков, Димитър Стоянов и други депутати, които настояли глобите да паднат. Когато не ходиш на работа, не получаваш заплата, контрирала ги Нинова. Самата тя също била глобена и го приела спокойно, като заявила, че правилата са еднакви за всички и председателят не прави изключение.

Според Нинова има и друго основание за затягане на дисциплината в пленарната зала - закони на БСП не минали само с 3-4 гласа, а в същото време в червената група липсвали по 10-ина души. Как да обясняваме на хората, че внасяме закони в тяхна полза, а ви няма да ги гласуваме, ядосала се тя.

Слави Трифонов: БСП и ГЕРБ се сгодиха, кумове са им ВМРО и НФСБ

Помните ли онзи велик филм ”Опасен чар” с Тодор Колев? В него Седларов и жена му скандираха с радост: ”Сго-дих-ме-се!...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...