X
 
 

В декларация за прехода от ГЕРБ се обърнаха към президента Радев

3808 4
В декларация за прехода от ГЕРБ се обърнаха към президента Радев
Снимка: БГНЕС
"Вчера българският държавен глава, уважаемият президент Радев, се появи в нарочно интервю по телевизия бТВ. Лично аз очаквах като човек, който е бил конституционен съдия от президентската квота, че той поне ще изрази съжаление за тези две национални катастрофи, за този фалстарт на българския преход, за убитите надежди, че 90-те години ще има реформи. Вместо това уважаваният държавен глава предрече и е видял залез на ГЕРБ. Сега да кажем от името на ПГ на ГЕРБ, че политическите залези и изгреви ги определя гласът народен и Божи".

Това каза депутатът от ГЕРБ Георги Марков в декларация от името на група по повод 30 години от началото на Прехода.

Борисов: Президентът е двуличен и злобен опозиционен лидер

"Президентът е този, който е обединителят на нацията. Опозиционен лидер, който за 40 минути не каза нито една добра дума за България. О...

"Гласът народен и Божи само преди един месец реши да няма залез на ГЕРБ в София, да няма залез на ГЕРБ в Пловдив, във Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Силистра, Шумен, Търговище, Монтана, Кюстендил, да няма такъв залез в Казанлък, Нова Загора, в Дупница, в Асеновград, в Ловеч, в Тетевен и Бяла и Петрич и още, и още", посочи още Марков. Марков обясни, че 5 млн. българи са пожелали да ги управляват кметове и местни парламенти.

"С окото на депутат от ВНС останах тук като някакво изкопаемо виждам бодра смяна. Толкова млади и кадърни гербери. Най-вече понеже не съм гербер - герберки. Който не вярва, да заповяда, включително и президента. Ще го заведа в Тетевен, за да види 22-годишната Преслава, млада кандидатка за общински съветник, женена за гвардеец с две деца. Ще го заведа в Ловеч, за да види какво значи областна управителка - Ваня Събчева", обясни още Марков.

"Говорейки за чл. 1 трябва да кажем, че днес 30 години по-късно той е невъзможен. Мандатоносителят ГЕРБ няма собствено парламентарно мнозинство, управлява с коалиция. Президентът е ярък представител на опозицията.

Има Конституционен съд, оглавен от мой приятел и внук. не на Стефан Савов, а на Борис Велчев. Няма лошо, това е демокрацията. Даже бих казал - превиваме от демокрация. Никъде няма председател на ВКС, който да чете политически неолиберални тирамби.

Хайде халал да са му и това постигнахме. Днес ние се покланяме от ГЕРБ на тези десетки хиляди, които свалиха чл. 1 и обещаваме на всички вас, че никога няма да допуснем да се повтори", подчерта Марков

Президентът ще предложи конституционна промяна

Президентът може да внася промени в конституцията и аз ще се възползвам от това си право. Дебат за конституционна промяна ще има, заяви...

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев обяви, че ще предложи конституционна промяна. Още при При подписването на указа за назначаването на новия главен прокурор Иван Гешев Радев заяви, че ще започне дебат, свързан с прокуратурата и мястото й в съдебната система.

Освен на избора на главен прокурор, Радев обърна внимание на избора на изтребителите F-16, чийто конкурс е погазен от правителството. 

Президентът посочи още, че състезателен елемент липсва освен при избора на главен прокурор, също така и при изграждането на магистралите.

По отношение на предложението за нов върховен прокурор, който да контролира главния, Радев зададе няколко въпроса.

"Първо, дали той е достатъчен да реши този проблем? Второ, дали не влиза в колизия с Конституцията? Ние вменяваме независимост на този нов прокурор, а по Конституция главният прокурор упражнява контрол, надзор за законност и методическо ръководство на всички прокурори? А Конституцията има върховенство над всички други закони. Какво е мнението на народните представители по факта, че се въвежда една нова, мощна фигура, в някои отношения по-силна от главния прокурор, а я няма регламентирана в Конституцията? И намират ли за нормално прокурорската колегия, която се доминира до главния прокурор, да предлага и да избира неговия надзорник, при положение, че главният прокурор също гласува за него. И още въпроси - ако този нов независим прокурор наруши закона, кой ще го разследва?"

Радев: Българите ще живеят достойно, когато научат политиците да живеят само от заплата

Българите ще живеят достойно, когато научат политиците да живеят само от заплата. Това каза президентът Румен Радев, в интервю за преда...

Президентът посочи, че "българите ще живеят достойно, когато научат политиците да живеят само от заплата".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Баш ГРОБарина 3 Баш ГРОБарина преди 1 месец Профил на трол?
  Бойко : Изгоних децата ви . Унищожих и съсипах страната ви . Заробих ви с милиарди заеми . Съсипах здравеопазване, образование и армия ! СТОПИХ ДЪРЖАВАТА ВИ С ДВА МИЛИОНА ! А вие пак избирате МАФИЯТА ГЕРБ !!! ... ЖАЛКИ РОБИ !!!
 • ШЕСТО на ДС ! 2 ШЕСТО на ДС ! преди 1 месец Профил на трол?
  Трите имена : Георги Е. Марков . Категория : Агент . Псевдоним : „НИКОЛАЙ”, „СТЕФАН”. Структура : СГУ-МВР по линия „Подготовка за бягство зад граница”, Шесто управление на ДС (от 1975 г.) Дата на привличане/назначаване : 6 декември 1972 г. Вербуван и ръководен от : ОР Иван Василев, ОР Подготовка : Инструктиран да запази в пълна тайна връзките си с органите на ДС и въпр виж още ›› оси, свързани с редовното му явяване на срещи.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тази МЪРША "Николай" е от ЕЛИТА на ГРОБ ! Далавери, далавери, далаверите на ГЕРБ ! Мафията на България = ГЕРБ .
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Всички сте мафия и сте за разстрел.....
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)
Ето го гаджето на Гери-Никол (СНИМКА)

От известно време се носят слухове, че Гери-Никол има нов мъж в живота си. Днес певицата потвърди, че е влюбена, като сподели обща снимка с приятеля...

Последно в Актуално