В парламента: ГЕРБ поиска пълен мандат, БСП - предсрочни избори

2909
В парламента: ГЕРБ поиска пълен мандат, БСП - предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

При откриването на тази парламентарна сесия за пореден път заявяваме волята си да следваме законодателните приоритети на управленската програма на ГЕРБ и "Обединени патриоти" за нейния четиригодишен мандат". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

По думите му сесията на НС се открива в ситуация, в която България стои все по-добре на европейската сцена. Той също призова за съгласие, но не спести критики към опозицията:

Караянчева: Дневният ред на парламента не бива да се различава от този на хората

Дневният ред на парламента не може и не бива да се различава от дневния ред на хората. Това заяви председателят на Народното събрание Ц...

"Успешното ни председателство на Съвета на Европейския съюз едва ли остави съмнение у някого, че България все по-добре се справя с това да заявява и да отстоява интересите си", категоричен беше той.

По думите му увереността на управляващите, че са ценни и подкрепяни, тревожи политическите опоненти, "които не се поколебаха да противопоставят европейските на вътрешните ни проблеми".

"Не стихват напъните от ляво да се лансират новини и събития в ущърб на управляващите, при което политическият тон на говорене отдавна е преминал границите на приличието. Отправят се критики и към коалиционния формат на управлението ни. Знаем, че сме неудобна коалиция за опонентите си, защото съумяхме да дадем отпор на безотговорния популизъм", заяви Цветанов. 

БСП поиска предсрочни избори и оставя 20 депутати в НС

Не са обсъждани нови имена на министри, обяви Цвета Караянчева

Ако се гласуват оставките, тримата министри Нанков, Радев и Московски се връщат в парламента. Те са професионалисти, няма да бъдат изгу...

В началото на парламентрания сезон опозицията от БСП отчете криза в правителството, нестабилност в управляващото мнозинство, неработещи институции, корупция, кражби и диктатура в страната. Според лидера на социалистите Корнелия Нинова държавността се разпада, народът е в агония, но алтернатива има - тя била във т.нар. Визия на БСП.

"Държавните институции са блокирани. Държавата не защитава гражданите. Управляващите се хванаха за гушите в спор за постове и пари. В следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов- Борисов. Подадени от Борисов оставки се оспорват от Цветанов", обяви Нинова. И попита: "Можем ли да организираме национална енергия, за да сложим край на този модел?".

"Ниските доходи и бедността, а не фалшитите новини, са истинската заплаха за националната сигурност, господа управляващи", каза още Нинова. После тя изброи част от предложенията във Визията на БСП, сред които висшето образование да следва пазара на труда, да има данъчни увеличения за млади семейства, увеличаване на най-ниските пенсии и т.н.

"Това мнозинство е изчерпано - оставка на правителството, край на агонията, предсрочни избори", обяви Нинова. Тя каза, че в парламента ще работят само 20 депутати, а останалите - ще ходят по страната, за да обсъждат проблемите с хората.

Депутатите се събират за новия парламентарен сезон

Лятната ваканция на депутатите свърши и те се събират на извънредно заседание във вторник, за да дадат начало на новия парламентарен се...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика