Валери Симеонов: Има шанс токът да поевтинее

8866
Валери Симеонов: Има шанс токът да поевтинее
Снимка: БГНЕС

Предстои предоговаряне на цената на тока от американските централи. Това обяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който оглави временната анкетна комисия, проверяваща състоянието на енергетиката.

Той допълни: "ЕРП-тата да бъдат сложени на местата им. Да дръпне завесата на огромните разходи, с които си надуват цената. Да се види, че те са фиктивни чрез възлагане на поръчки на техни фирми на огромни цени (...) Има шанс да не се вдига цената, нещо повече – даже да се намали".

Кой как тълкува речта на Плевнелиев в парламента?

Уверен съм, че пряката демокрация ще ангажира в много по-голяма степен потенциала на нацията. Пряката демокрация може да лекува пре...

Относно въвеждането на референдум и твърдението, че е постигната обща позиция от страна на президента Росен Плевнелиев, в ефира на TV7 Симеонов заяви: „Нямаме такава обща позиция. Не сме стигнали до такава обща позиция”.

По думите на съпредседателя на ПФ президентът няма право да говори и е излъгал като е казал, че е съгласувано становището за провеждането на референдум. „Президентът Росен Плевнелиев излъга вчера”, каза още Симеонов. Той каза още, че никой не може да отговори, защо точно вчера президентът е трябвало да прави това обръщение, след като е имало такива тежки и сериозни поводи, да изрази позицията на българската нация, каквато е кризата в Украйна. „Там има 400 хил. българи, които са в опасност, които са в много тежко положение”.

„Ние имахме изключително тежка зима, която остави без ток половината от Родопите”, посочи политикът. Той постави въпроса къде е бил президентът по темите с убийствата, които са се случили в последно време. По думите му именно за това е нарекъл вчерашната реч на президента Росен Плевнелиев „новогодишна”.

 

Плевнелиев обеща да работи за референдум за изборните права наесен

Уверен съм, че пряката демокрация ще ангажира в много по-голяма степен потенциала на нацията. Пряката демокрация може да лекува предс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика