Валери Симеонов обясни какво точно е направил с пръст при протеста на ресторантьорите

2976
Валери Симеонов обясни какво точно е направил с пръст при протеста на ресторантьорите
Снимка: БГНЕС

Мисля, че вчерашния ден изчерпа темата. Това направих (бел. ред. – Симеонов посочи с показалец към челото си, жест да се използва главата). Аз съм единственият политик, че отварянето на ресторантите и кафенетата при спазването на противоепидемични мерки носи по-малък риск от отварянето на училищата. Това заяви зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов след вчерашния скандал дали е показал среден пръст на протестиращите ресторантьори.

Симеонов обясни, че отворил прозореца на сградата на парламента, след като решил за 2-3 минути да си почине от воденето на дневното заседание на парламента и в този момент 5-6 души почнали да му крещят вулгаризми - "най-мекото е боклук, оттам нататък – майката, бащата". След това, по думите му, Симеонов направил жеста с показалеца към челото, в смисъл "къде ви е умът, аз съм за отваряне на ресторантите". В един момент си дадох сметка, че може би тези хора са от протестиращите, които се закачат за всеки митинг, провокатори, и затворих прозореца, добави лидерът на НФСБ.

Психиатър за жеста на Симеонов към протеста: В коя държава от ЕС е възможно това?

"В коя държава от ЕС е възможно това - председателката на Парламента е наречена ПКП от министър-председателя, заместник-председател на ...

Ще продължавам да отстоявам позицията за отваряне на заведенията при спазване на противоепидемичните мерки, обеща Симеонов пред Нова телевизия.

Имам желание да отида на протест на ресторантьорите, но имам достатъчно голям опит, че такова нещо не се приема еднозначно, каза още лидерът на НФСБ. „Аз съм човек на прекия сблъсък”, напомни той.

Не би трябвало заведенията да отворят на 1 февруари – най-много да допринесат за напълването на държавната хазна с глоби, посочи Симеонов. Той заяви, че няма да отиде в заведение, макар да подкрепя протеста им. Трябва да се търси диалог с Националния оперативен щам, с министър-председателя, призова лидерът на НФСБ.

Симеонов напомни, че е член на БХРА и разказа, че в единия му хотел идвали хора по 20 километра, за да влязат в ресторанта на хотела му, но не били допускани. Нямам особени загуби – не съм кандидатствал за държавна помощ, увери бившият вицепремиер. „Такова е моето разбиране - с община и държава гледам да нямам много вземане-даване”, каза той и даде оценка на мерките за помощ за ресторантьорския и хотелиерски бранш – не са ефективни. Конкретно Симеонов посочи мерките "80 на 20" и "60 на 40".

Журналист напомни на Валери Симеонов: Цар Киро получи 1 година затвор за среден пръст

Кирил Рашков, известен като Цар Киро, получи преди малко по-малко от 10 години присъда от година и два месеца затвор и обществено пориц...

Говоря с премиера, с правителството за мерките, няма резултат засега, обясни Симеонов. Има забавяния и някои пропуски на Щаба и изпълнителната власт, но никой не може да ги упрекне – не може да се очаква винаги да бъдеш точен и да предвидиш всичко, което ще стане, уточни Симеонов.

Валери Симеонов смята и, че може би е по-добре да се въведат антигенни тестове, не PCR, като условие да се влезе в България. И обясни как PCR е по-тежка процедура и повече пари струва, но не засегна темата как българските граждани си плащат тези тестове в огромна част от случаите.

Тръгва ли си Валери Симеонов с един язовир повече? Става въпрос за язовир "Овчарица", който служи за охлаждане на т.нар. "Марици" - трите ТЕЦ-а. Сега предлагаме този язовир да е обект на по-силен контрол – как Валери Симеонов ще си тръгне с един язовир, попита бившият вицепремиер. Не познавам района, доскоро не знаех къде се намира язовир "Овчарица". Ще питам г-н Георгиев откъде измисли това, добави Симеонов. "С нищо друго не се занимавам, камо ли да въдя риби и жаби – ще ги изтровя сигурно, защото си има специфика (как да се прави)", подчерта бившият вицепремиер.

"Не търсете нови месии" - това е посланието на Валери Симеонов за предстоящите парламентарни избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

Бивш главен секретар на МВР: Стефан Димитров е ходил и на банкет на КАТ

Тристранката обсъжда утре обезщетенията при безработица

Обвинените в контрабанда са били при Петя Банкова и при Асен Василев

След бурна драма: Главчев вече е и премиер, и външен министър

„Съвместна работа с ГЕРБ и ДПС е невъзможна“: Средна Европейска Класа се отделя от ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика