Валери Симеонов заговори как властта почва да реже интересите на Доган

8087
Валери Симеонов заговори как властта почва да реже интересите на Доган
Снимка: БГНЕС

Взехме решение на вчерашния Коалиционен съвет да се промени тотално схемата на студения резерв в енергетиката. Това заяви бившият вицепремиер и сегашен депутат Валери Симеонов.

Припомняме, че там основна роля играе ТЕЦ „Варна”, който се контролира от Ахмед Доган – как стоят нещата, научете ТУК.

"Политически зоопарк": Борисов лъже, а в Брюксел го гледат като мутрата с пачките

След поредния брифинг на премиера Бойко Борисов, в който той потвърди решимостта си за оставане на власт, социалните мрежи буквално изб...

"Студеният резерв ще бъде драстично намален – 10 пъти, така ще намалеят и сумите, които отиват към ТЕЦ "Варна", уточни Симеонов пред Нова телевизия. Той добави, че ще повдигне въпроса с увеличението на фарватера на т.нар. пристанище на Ахмед Доган. Ще искаме отговори, излезе от думите му. Какво е положението по този въпрос – научете ТУК!

Валери Симеонов увери и, че партията му от години се занимава с парк Росенец, „незаконните строежи” там. Там има незаконно издължен кей, 200 метра – това ще бъде премахнато, каза лидерът на НФСБ, визирайки кеят при морския сарай на Доган. Щели да бъдат премахнати още 4 постройки към сарая, но голямата сграда, „за съжаление”, изглеждала законна – щяло обаче да се проверява каква е квадратурата точно.

Накрая Симеонов уточни, че с ГЕРБ е говорено само за студения резерв – за другото щяло да се говори в сряда, 22 юли.

На въпрос защо досега това, за което Симеонов говори, не е свършено, отговорът беше, че за съжаление не бил подкрепен от останалите му колеги в управлението. "Всеки има негови приоритети - чуждите приоритети не ги приема толкова отговорно и навътре", каза бившият вицепремиер. "Става бавно, със съпротива, с убеждаване", добави Симеонов.

Управлението

Управляващите: След вота на недоверие ще решим за оставките, продължаваме до края на мандата (ВИДЕО)

"Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършването на мандата - пролетта на сл...

Да, поставихме остро въпроса защо от медии трябва да научаваме за оставки. В крайна сметка решението за оставките на тримата министри (Горанов, Караниколов и Маринов) е взето прибързано. Образно казано върнахме часовника назад, заяви Валери Симеонов.

На въпрос дали това последно извъртане означава, че Бойко Борисов е толкова зависим, че дори не може да освободи подопечни министри, Симеонов отвърна, че съждението е правилно – защото ГЕРБ няма 121 депутати и България не е царство. Казвал съм му, че не е правилно да взема решения еднолично, излезе от думите на Симеонов.

"Какво да направим, има някои особености на характера, които са несъвместими с формата на управление на България", обобщи Симеонов. А на въпрос ако правителството подаде оставка, дали "Обединени патриоти" ще разберат, отговорът беше (през смях): "Не съм сигурен".

Лидерът на НФСБ обясни и, че "във времето" е питал Владислав Горанов и Емил Караниколов дали са топла връзка с ДПС. По думите му, във фактите за работата на двамата министри не видял основание за какъвто и да е упрек. Обществото, обаче, приемало внушения.

Симеонов обаче уточни, че в сряда сутринта – 22 юли, "ще седнем и ще говорим" за правителството – можело да има и други оставки, т.е. сега обявените оставки на Горанов, Караниколов и Маринов не са оттеглени абсолютно окончателно.

Кънев: ГЕРБ признаха, че са дали финансовото и икономическото министерство на Пеевски и Доган

В целия свят, откакто изпълнителната власт се упражнява чрез колективен орган - кабинет, две са най-важните министерства - финансите и ...

Никога с ДПС, обеща Симеонов, според който това е "една изключително коварна партия", която деляла България етнически в края на XX век, а сега действала с ромите и ги купувала. Тя няма място в управлението, подчерта той.

Протестът

Според Симеонов, Васил Божков лъже, че може да мобилизира 10 000 души, но можел да контролира 1000. А 1000 било значително число "в 5-6-хиляден протест". Бившият вицепремиер уточни, че протестът е спонтанен и добави, че не на всяка цена ще бъде държана властта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика