Василев: Ако питате Борисов - той няма нищо общо с Харизанов

4761
Василев: Ако питате Борисов - той няма нищо общо с Харизанов
Снимка: БГНЕС

Не зная защо се обръща толкова много внимание на "двубоя" между Цънцарова и Харизанов. По дефиниция двубой не може да има, това е част от театъра "Свободна медия в БГ" с поканата на гост, който априори е тефлонов откъм критика по най-важните въпроси на управлението на Борисов, защото е господин "обикновен" член. Не заема никакви постове, внушава че е близък, но колчем поискате от него да сподели и поеме отговорност за някакъв гаф на властта, коментира като страничен наблюдател, пише бившият дипломат Илиян Василев във Фейсбук.

Ако затъне, бяга с дежурното "не съм част от управлението". Няколко са подобни нему типични пропагандатори на Борисов, които са неформални говорители на ГЕРБ, именно за да коментират като граждани, от трибуните, и да не носят никаква отговорност. Но оставят на всяка крачка и нарочно видими маркери на близост до Вожда. Журналистите, които търсят да си напълнят предаванията с "близост" и "ексклузивност" ги канят. Така хем Борисов в Банкя, както Ленин в Полша, хем говорят от негово име хора които не заемат пост.

Тя цялата власт около Борисов е така изградена от приятели и неформални мрежи на влияние. Нито формалните структури на ГЕРБ имат значение, нито парламентарната група. Имат значение кръгове и лица, които не са избирани, но са близки до Тялото.

Те не носят отговорност за нищо. Нито Пашата, нито Маджо може да го хванете за нещо, нито Пеевски, да не говорим за лейтенанти като Харизанов също, ако не сте подготвен за модела и неговите особености - за ролята на приятеския кръг и неформалните мрежи.

Паунова: Какво разбрахме от Цънцарова за фирмите около Пеевски?

"Какво разбрахме от бТВ и Мария Цънцарова: - Около Делян Пеевски има кръг от фирми. От тях една е строителна. (Интересно е коя е тая ф...

Ако питате Борисов - той няма нищо общо с Харизанов, ерго последният говори от свое име. Харизанов също поддържа, че няма общо с гафовете на властта. Медиите показват с охота театъра на свободната казионна журналистика.

Схващате ли играта?

БТВ минава за най-опозиционната телевизия, но и там журналистите, именно благодарение на годините сервилничене и "освобождаване" на стърчащите журналисти, сега публиката се опитва да натовари това момиче, които иначе е обещаващо, с нереалистични очаквания.

Както се казва - пълна свобода да им дадеш, пак ще се задушат от нея. Искат си цензурата, клетката на позволеното, на червените линии.

Харизанов нищо не рискува, направи си личния пиар, канят го, ще получи потупване по рамото от Борисов, ще получи поръчки и материални стимули.

Философията на Борисов - чака проблемът да гръмне и насажда противоречия, посочи бивш дипломат

От коронакризата се произведоха много страхове. Има аналогия с банките – ако не се реагира достатъчно рано на слуховете, системат...

БТВ също отчете "добронамереност" към властта с уж критичното интервю и от време на време зарботва репутация с някой по критичен материал. Но всичко в рамките на позволеното, на модела.

За мен Харизанов не е особено интересен, защото не е първичен носител на отговорност, ерго не е автентичен представител на властта. А там където е представител - на модела, на задкулисието, там пък няма подготвени журналисти. темите, които трябва да му се задават, му се спестяват.

Не критикувайте БТВ, тя толкова може.

Моделът на тази "опозиционна" телевизия не предполага крайна критичност към представителите на властта, да не говорим към приятелските кръгове на Борисов и Пеевски."

Още: Паунова: Какво разбрахме от Цънцарова за фирмите около Пеевски?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика