Веселин Вучков: Тръгнах си заради недоверието на Борисов в мен

20991
Веселин Вучков: Тръгнах си заради недоверието на Борисов в мен
Снимка: БГНЕС

Все пак престъпността и природните бедствия нямат почивен ден. Аз съм министър още няколко дни, обстановката в страната е много тежка. Това каза пред "Нова телевизия" министърът в оставка Веселин Вучков по повод това, че въпреки оставката си днес бе на пресконференция в качеството си на министър. 

Той уточни, че интервюто пред Сашо Диков е единственото, което дава. 

Меглена Кунева: Оставките в сектор "Сигурност" не изтриват с гъба отговорността

Оставките в сектор "Сигурност" не трябва да се превръщат в замитане на отговорност под килима. Напускането на даден пост не изтрива кат...

"Стигна се до оставка, тъй като това бе съпротива срещу премиера Борисов заради израза на недоверие на премиера към мен и процедурите срещу Писанчев и Лазаров", каза Вучков. 

"Когато има несъгласие между премиер и министър, съвсем естествено, си тръгва министърът. Въпреки моите опити премиерът не намери време да говори с мен и в петък, и в събота, и в неделя, и в понеделник, и във вторник, и в сряда сутринта", сподели министърът в оставка. 

"Борисов не желае смяна на г-н Лазаров, а според мен това е абсолютно задължително. На първо място оставането на г-н Лазаров може да дискредитира изцяло реформата, която в момента тече. На второ място г-н Лазаров, както и г-н Писанчев отстояваха един модел, срещу който ние от ГЕРБ и аз се борихме - две години да има съпротива с бухалки срещу полиция и протестиращи", заяви Веселин Вучков. 

"Никога не съм правил ченгеджийски номера. Но ченгеджийски номер бе аферата "Костинброд", беше и разкриването на аферата "КТБ" и т.н", каза министърът в оставка. 

Кунева: Вучков беше последователен в действията си

Веселин Вучков се оказа последователен. Той заяви, че ще предложи смяна на главния секретар и вървеше в тази посока. Когато не получи п...

"Първото редовно заседание на Министерски съвет беше на 4 март, затова тогава си подадох оставката.  Не съм част от никакво съзаклятие, не съм имал намерение и нямам намерение в бъдеще да бъда използван по никакъв начин. Това си е мое лично намерение. Моята позиция е непроменена и твърда, проверете месеци назад, позицията ми е, че трябва да има нов секретар на МВР", заяви Вучков. 

"Аз в сряда още, след като си подадох оставката, отидох в парламента и споделих същите съображения пред депутатите", допълни той. 

"Наистина оценявам по достойнство постъпката на Лазаров и Писанчев - подаването на оставките им. Това улеснява много нещата, предпазва ни от големи процедурни каши", каза още Веселин Вучков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика