Вигенин няма усещането, че коалицията ще се разпадне

1272
Вигенин няма усещането, че коалицията ще се разпадне
Снимка: БГНЕС

Нямам усещането, че коалицията ще се разпадне. Коалицията малко по-малко се научи да работи заедно. Ако спрем едни други да се критикуваме за дребни въпроси, цялата конструкция на властта ще изглежда доста по-стабилна. Това заяви депутатът от БСП и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин пред БНТ. 

Според него ИТН са останали засегнати със ситуацията за нов управител на БНБ, оттам тръгна сериозно напрежение и се надявам вече да утихне. Няма как една от партиите да направи каквото си иска, като дори "Продължаваме промяната" няма как да вземат решение без участие на останалите партии в четворната коалиция, обясни Вигенин. 

Кристиан Вигенин: Политическите дивиденти са мародерство по време на война

"За БСП се налага да взема трудни решения, но да оставим България без правителство и парламент в тази ситуация е изключително безотгово...

Той посочи, че каквото коалицията се е разбрала досега, се е случило в решенията на Министерски съвет, в решенията на Народното събрание. Две от партиите са нови формации в коалицията - ПП и ИТН, като им отнема малко време, за да се напаснат към начина на правене на политика. Перспективата е позитивна пред коалицията и да не създаваме грешни впечатления за хората, че предстоят нови избори и че коалицията ще се разпадне, призова Вигенин.

"Отварянето на възможността с начина, по който изглеждаме публично за такива атаки изисква сериозен подход спрямо всяка една от партиите. не бива да задълбаваме в темите, които ни разделят, а да търсим баланс помежду си. Коалицията има общи ценности и те са ясно разписани в коалиционното споразумение", подчерта зам.-председателят на парламента. 

Вигенин настоя още президентството и правителството да работят заедно.

По думите му дебатът за Северна Македония е един от важните дебати, много зависи как се води, но е една съществена тема за страната ни. БСП и другите коалиционни партньори занимават обществеността с дребнави въпроси, които си мислят, че коалицията ще се разпадне, но не е така. Вигенин призова всички депутати, които имат отношения по темата за Северна Македония да се оставят настрани опитите за трупане на политически дивиденти, а да се търсят възможните решения оттук нататък. 

Вигенин: Нова лява партия с Мая Манолова под крилото на Радев е спекулация

Слуховете за нова лява партия под крилото на президента Радев са „просто спекулации. Вероятно част от хората, чувстващи се леви п...

Вигенин смята, че идеята за на премиера за нов КСНС за Северна Македония трябва да се види дали има позитивен план за развитие на отношенията между двете държави. Днес нямаме нито едно основание да кажем, че ще се вдигне ветото на Северна Македония, подчерта червеният депутат.

По отношение на антикризисните мерки на правителството, Вигенин заяви, че ако не стане нещо шоково, мерките ще останат такива, каквито са в момента. Всички мерки на кабинета са предвидени от 1 юли - с приемането на актуализацията на бюджета. 

Във връзка с войната в Украйна и оказването на военно-техническа помощ, Вигенин призова да се пита правителството и Министерство на отбраната. На Вигенин не му е известно към днешна дата да е пристигнала някаква военна техника от Украйна за ремонт. Нито БСП, нито правителството има съмнение, че Украйна има нужда от нашата подкрепа, каза той. 

Кристиан Вигенин добави, че не могат да се прилагат различни подходи към други страни-членки на ЕС за руския газ. Трябва да постигнем възможно най-ниската цена на природния газ, като важното е, че трябва да покажем, че имаме различни алтернативи на газ, настоя Вигенин. 

Вигенин: Кога Крум Зарков разбра, че политиката на БСП е убийствена за левицата?

Заместник-председателят на БСП и на 47-то Народно събрание Кристиан Вигенин запита кога Крум Зарков разбра, че има проблем с лидера на ...

Още: Вигенин: Импровизациите за Северна Македония да бъдат сведени до минимум

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

"Пръстен не целуваме": Манолова обясни защо отива на избори с Ваня Григорова

Пеевски: Няма да имаме диалог с ПП-ДБ, ако контрабандата се докаже (ВИДЕО)

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика