Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Владислав Панев: Не е обсъждана оставката на здравния министър

06 декември 2023, 18:52 часа • 723 прочитания

"Не е обсъждана оставката на здравния министър". Това разкри в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Демократична България" Владислав Панев.

Повод за думите му стана изявлението на финансовия министър Асен Василев, който по-рано днес намекна за оставка на здравния министър Христо Хинков и заяви, че бюджетната процедура ще върви и няма как план-сметката на държавата да е заложник на "който и да е шеф, на която и да е болница".

Още: Владислав Панев: С отмяната на дерогацията горивото няма да стане по-евтино

"Проблемът идва оттам, че до септември месец като че ли всичко в парламентарното мнозинство беше начертано по дни и по седмици. Имахме да приемаме закони по плана за възстановяване, закони по Шенген, по еврозоната, бюджета. Днес като че ли няма мотиви и няма приоритети на правителството и се стига до такива разправии за уволнения", каза още той.

Нужен е ясен график за реформите

"Акад. Денков и Мария Габриел избираха имената на министрите. Нужен е ясен график и какви точно реформи ще правим през следващата година, защото иначе смисъл от този кабинет няма. Образованието и демографските въпроси трябва да са приоритет. Ако продължаваме по този начин, след три месеца дали ще има смисъл от тази ротация и какво ще прави кабинетът в следващите девет месеца. Изборите няма да пресъздадат някаква различна картина", коментира още Панев.

Още: Глас от ПП-ДБ намекна, че може да има смяна на министри преди ротацията

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес