ВМРО иска да няма секции в Турция за президентските избори

714
ВМРО иска да няма секции в Турция за президентските избори
Снимка: БГНЕС

На изборите за президент на Република България не трябва да се разкриват избирателни секции в Турция. Настоящото положение в югоизточната ни съседка е изключително тревожно и в такава обстановка не може да се гарантира честността на вота и законосъобразността на изборния процес.

Това е позицията на ВМРО по повод скандалните телевизионни репортажи, които разкриха готовност за гласуване под строй в Турция.

БСП и ВМРО няма да подкрепят общ кандидат за предстоящите избори

БСП и ВМРО няма да издигат общ кандидат за президент, макар че имат общи виждания за профила и дейността му. Това се разбра след срещат...

Патриотите се противопоставят на каквито и да било опити изселниците в Турция да бъдат употребявани за шантаж на България.

Ако досега изборите за български представители в Турция бяха опорочавани, манипулирани и фалшифицирани, то какво да очакваме в момент, когато в тази държава е въведено извънредно положение, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според ВМРО още по-опасно е замесването на турскоезичните в България. Скандална е позицията на Главното мюфтийство, както и изявленията на политици като основателя на НПСД Касим Дал и др.

От партията настояват пред външния министър Даниел Митов и министерството на външните работи, което организира българските избори в чужбина, на предстоящите избори за президент на България да не се разкриват избирателни секции на територията на Република Турция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика