Водещ експерт по транпорта води листата на ПП МИР в Перник

2732
Водещ експерт по транпорта води листата на ПП МИР в Перник
Снимка: ПП МИР

Проф. д-р Симеон Ананиев е водач на листата за кандидати за народни представители на ПП МИР за област Перник за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Той е български учен, професор, експерт и стопански деец в сферата на транспорта. Той е председател на Асоциацията на българските железопътни превозвачи и Клъстър зелен транспорт, член на УС на Българската асоциация на вещите лица и експертите, съдебен експерт (вещо лице) в списъците на Министерство на правосъдието на България за извършване на транспортно-икономически експертизи, преподавател по спедиция, статистика и управление на транспорта във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Основните сфери, в които работи, са интегрирани транспортни системи и инфраструктура, транспортна логистика и интермодални превози.

„Народен представител означава че избраният представлява народа. Смятам че да представляваш своя народ е призвание и чест, но и че трябва да работиш за развитието и повишаване не само нивото на благосъстоянието а и на образованието, заяви проф. д-р Ананиев.

Той е кандидат за народен представител, който има конкретни идеи за реформи в сферата на транспорта и инфраструктурата.

„Моите приоритети са изготвяне и реализиране на програма за интегрирането на Транспорт, Инфраструктура и Логистика в една система, насочена към устойчив транспорт при превоза на товари и пътници. Устойчивият транспорт може да се определи като задоволяване на транспортните нужди, без да се уврежда здравето на хората и обществото, като в същото време не се създава отрицателно въздействие върху екосистемата, разнообразяване на невъзобновяемите ресурси с възобновяеми ресурси и използване на възобновяеми ресурси по-интензивно от нивата на обновяване”, уточни още проф. д-р Ананиев.

Симеон Ананиев завършва Техническия университет в София, специалност „Експлоатация на железопътния транспорт“. Има редица специализации и следдипломни квалификации, включително магистърска степен по икономика на транспортната фирма във Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ и докторска степен по икономика и управление на транспорта в Университет за национално и световно стопанство.

Проф. д-р инж. Радостин Долчинков води листата на ПП МИР в Хасково

Проф. д-р инж. Радостин Долчинков е водач на листата на ПП МИР за област Хасково за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Той е...

Започва работа като технолог в БДЖ, железопътен район София от 1981 г. преминава през професионални и управленски равнища в отрасъла, преподава във ВТУ „Тодор Каблешков“. В периода 2006 – 2010 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ към Министерството на транспорта.

На 3 март 2009 г. със съдействието на Изпълнителна агенция „Железопътна инфраструктура“ и нейния изпълнителен директор Симеон Ананиев стартира нова фериботна линия Варна – Кавказ от Фериботен комплекс Варна.

От 2012 г. е доцент, а от 2018 г. е професор във ВТУ „Тодор Каблешков“.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Стефан Тафров повежда "Да, България" към евроизборите (СНИМКИ)

Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика