Вълчев: ДСБ поставя петно върху целия Реформаторски блок

1755
Вълчев: ДСБ поставя петно върху целия Реформаторски блок
Снимка: БГНЕС

ДСБ решава дали да оттегли хората си от властта, но поведението им хем в управлението, хем в опозиция поставя петно върху целия Реформаторски блок (РБ). Това каза пред БНТ Даниел Вълчев (ДБГ), който е част от Изпълнителния съвет на Блока.

"Опитваме се да запазим това, което няколко години градим и на което хората се довериха", допълни още той.

Даниел Вълчев: Вторият вариант на антикорупционния закон е по-радикален

"Нямам никакво съмнение, че законът за противодействие на корупцията ще бъде приет". Това каза Даниел Вълчев от Движение „Българ...

По думите му хората в РБ търсят уважение и разбиране, а не полурелигиозен модел. Ако някой иска да прави нов проект, а стои в РБ, защото не знае дали ще му стане новият проект, също е разбираемо – много хора не могат да вземат решения и дълго се колебаят", така той коментира новия проект на лидера на ДСБ Радан Кънев.

"Какъв единен лидер, след като няма единна политика", отговори той на въпрос за общ председател на Блока и добави, че въпросът не е да се намери на председателя на ДСБ нов пост, а да имаш умение да убедиш хората в идеите си и те да те изберат.

При приемането на антикорупционния закон ще стане ясно има ли политическа воля. Законът е много добър. Корупцията е плъзнала навсякъде и прояжда държавната машина и през закона ще се приложат високите стандарти за почтеност и изсветляване на имуществото на хора на високи позиции", коментира той законът, изготвен от вицепремиера Меглена Кунева.

Попитан за позицията на ВКС, че през закона ще се установи репресия и произвол, Вълчев коментира, че тя издава страх от влизането в личното пространство и по същата логика трябва да се махнат и правомощията на данъчните инспектори, които имат сходни функции с тези на инспекторите от Антикорупционното бюро.

Вълчев: Искаме ДСБ да са ни партньори, очакваме тяхното решение

Искаме ДСБ да останат наши партньори, разбира се. Очакваме утре да кажат ясно и еднозначно остават ли в Реформаторския блок или не. То...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика