X
 
 

Въпроси за върховенството на правото у нас разгневиха Борисов (ВИДЕО)

11343 11
photo of Въпроси за върховенството на правото у нас разгневиха Борисов (ВИДЕО)
Снимка: Правителствена пресслужба
За мен е било груба грешка приемането на България в Европейския съюз с Механизъм за сътрудничество и проверка (МСП). Това заяви премиерът Бойко Борисов след края на днешния Европейски съвет.

Борисов коментира темата след журналистически въпрос – дали върховенството на правото сега е било фактор при обсъжданията за следващата многогодишна финансова рамка (2021 – 2027) на ЕС. Рамката е отправна точка за приемане на бюджета на ЕС всяка година в дадения период, а темата за нея е част от дневния ред на сегашната среща на върха на ЕС.

"Има държави, които бяха тежко атакувани, и България не е от тях – те искат да знаят какви критерии ще бъдат прилагани", коментира премиерът. Става въпрос за идеята на Европейската комисия да се намаляват или спират евросредства при неспазване на независимостта на съдебната система и при липса на борба с корупцията.

Шрамайер за България: "Става все по-лошо"

"Струва ми се, че Европейската комисия (ЕК) се интересува не толкова от състоянието на правовата държава в България, колкото от това да...

Бойко Борисов отрече, че в позиция на Министерския съвет е изразено притеснение от темата. По думите му, питаме защо Европейския съвет се занимава с МСП, след като механизмът е обвързан с решение на ЕК. "Просто питаме за критерия", добави той.

"Или е трябвало да изчакат, или е трябвало да си направят съдебната система тогава (бел. ред. - преди влизането в ЕС), а не БСП да ми обяснява кога ще влезем в Шенген", разгневи се Борисов, според който България не се е справила с всички критерии за правосъдието тогава.

Когато на Борисов беше напомнено, че тогава е бил главен секретар на МВР т.е. и той играе роля за това, премиерът избухна и определи поста за "незначителна длъжност". "Тогава е имало президент, премиер, министри, правителства – плаках по сцените! Аз съм бил – бях жив, бил съм жив. Имало ме е някъде и съм ходил, по плаца съм марширувал и отдавал чест. И сега искате да ми кажете, че аз съм виновен за това ли? Идете питайте сега главния секретар на МВР да ви отговори на въпросите, които ми задавате на мен, щом аз съм виновен за това", завърши лидерът на ГЕРБ и си тръгна.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  !!! Margi Draganova е фалшив профил ! Margi Draganova е ПиАр глутница на ГЕРБ, това не е платена гъска ! Това са наемници на повикване . Кохортата на ГРОБ, натоварена с плюенето и със защитата на ГРОБарите ...
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Друг такъв идиот като бойко не познавам....
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Или щв влезе в пандиза и ще се омъжи ;) или ще свърши по-лошо! Мноо простотии натвори и за селски пеерас!!! Толкова може тая куха тиква!
  : 1 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Законът ГЕРБ : "Кради, за да имаш, върти далавери, за да управляваш" !
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  руския почерк
  : 5 !
 • ciklop50 4.2 ciklop50 преди 3 седмици Профил на трол?
  4.1 Циклопе, голям си Куку !
  : 1 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  До Баш VIP рИдактУрът на actualno.com Ивайло - откакто по някаква глупава заповед кьопавите програмисти ограничиха втори коментар (с new_ajax), коментарите драстично намаляха, след което намаляха и посещенията в сайта ! Та вашия чорбаджия не ги ли следи тези данни или е баламурник и ви плаща за ала бала ?
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Батко Бофко е много велик и известен! Даже му викат бай Оня, тоест сътворителя на Живото.... И е готов за Северна Корея...като Бог!
  : 3 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ами след като пИдала си навира гагата навсякъде, за това България е на дъното, защото се управлява от Мафиот - чужд агент !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Как няма да се разгневи! Ако има върховенството на правото у нас, Борисов ще е затворник!
 • пешко 1.1 пешко преди 3 седмици Профил на трол?
  Ще бъде в панделата во главе с най-близките му - Д. Пеевски, А. Доган, Цацаров, Цветанов, Сталийски и т.н.
  : 2 !