Възраждане: Ако Македония сега влезе в ЕС, това е смърт за България

6984
Възраждане: Ако Македония сега влезе в ЕС, това е смърт за България
Снимка: Възраждане

През изминалите години българските правителства не направиха необходимото, за да осигурят съюзници за българската кауза на запад от Калотина.

В резултат на това България отново е подложена на натиск от страна на „партньорите“ ни от Европейския съюз да загърби националния си интерес и да допусне нереформираната Република Македония в съюза.

Служебният премиер след срещата със Заев: Преди РСМ да влезе в ЕС - трябва да изчистим проблемите си

Министър-председателят на България Стефан Янев се срещна с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев в Министерския съвет. Два...

Въпреки че България членува в Европейския съюз повече от 14 години и днес е наложителна подкрепата му, за да защитим българския национален интерес, ние не я получаваме. Оказва се, че нямаме нито един съюзник в Европа и в резултат на това другите държави членки на Европейския съюз по-прикрито или явно застанаха зад исканията на Република Северна Македония.

Служебният кабинет получи лошо политическо наследство. Към момента той управлява страна, за чиито интереси никой не се е грижил над 14 години. Напротив, хората заемащи, министерските кресла, предимно са мислили за собственото си облагодетелстване и са заемали угодна на Европейския съюз позиция. Резултатите са на лице за всяка една държавна сфера.

Позицията на служебното правителство по въпроса за членството на Македония в Европейския съюз е много важна, тъй като то не само не бива да отстъпва пред натиска от страна на нашите „партньори“, но и трябва да им обясни с кратки и прости исторически примери защо държи на истината.

Да попитаме германците как биха се почувствали, ако Австрия заяви, че Гьоте е най-великия австрийски поет, а Бисмарк е най-великият австрийски политик.

Проф. Иван Илчев: Въпросът за отношенията ни с РСМ е в ръцете на политиците

"Македонците не искат да променят абсолютно нищо в своето разбиране за историята, ние не можем да отстъпим от своето, така ще си остане...

А какво би било за англичаните, ако американците им кажат, че те не говорят на английски, а на американски език, че английска история няма, защото тя е американска?

По начина, по който биха се почувствали те бихме, се чувстваме и ние българите, когато в Македония ни обясняват, че езикът, на който говорим не е български, че българските национални герои всъщност не са български и че една огромна част от българската история и култура всъщност не са български.

Тази задача, не е по силите на този кабинет, но той е, който трябва да започне да отстоява истината на висок глас казвайки я на висок глас, защото ако България продължава да приема пасивно, натиска от другите държави, ще стигнем до положението, в което ще се предадем.

Започването на преговори с Македония и влизането на тази държава в този й вид в Европейския съюз е смърт за България, защото доктрината на македонизма ще получи нотариална заверка за качество. Това ще означава, че всички македонски фалшификации, които са от времето на Коминтерна, ще бъдат обявени за истина. Ще трябва да се примирим, че една част от българския език ще бъде обявена за друг език. Ако това се случи, можем да очакваме активна македонистка кампания срещу България, но вече на общоевропейско нови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика