"Възраждане": Искаме да говорим за кабинет с всички партии, но те не ни чуват

3779
"Възраждане": Искаме да говорим за кабинет с всички партии, но те не ни чуват
Снимка: БГНЕС

„Възраждане“ е във властта - законодателната. За изпълнителната сме готови да говорим с всяка политическа сила, но отсрещната страна не ни чува", оплака се лидерът на проруската формация Костадин Костадинов. В сряда той даде първа пресконференция след вота на 2 април заедно със свои съпартийци и даде 3 опции за кабинет, но партията му не е сред тях.

„Възраждане“ ще е трета политическа сила в 49-ото Народно събрание, след като събра 14,16% подкрепа – над 358 хиляди гласа, от които близо 30 хил. дойдоха от чужбина.

Данни: Партиите, които водят в "Лъжеш ли?", печелят и най-много гласове за 49-тия парламент*

103 220 гласа повече – това е най-голямата изборна печалба, когато се направи сравнение на резултатите от вота за 49-тото и 48-то...

ОЩЕ: Време е: Лекарството за България са Костадинов и "Възраждане"

Костадинов благодари на хората, гласували за „Възраждане“, защото те избрали „свободата“. „Ще работим за по-високи резултати на следващите избори - за възстановяване свободата и независимостта на българската държава“, твърди той и атакува пак американското посолство, без да каже нищо за руското и за намесата на Москва у нас.

ОЩЕ: Bird.bg: Костадин Костадинов изплаща повече пари по кредити, отколкото изкарва

Лидерът на „Възраждане“ смята, че българските граждани не са успели да разрешат политическата криза. Според него има 3 варианта за правителство, а един от тях вече е по-малко възможен - ПП-ДБ и ГЕРБ, тъй като вчера ПП обявиха, че няма да участват в коалиция, в която е и ГЕРБ.

Друга опция според него била ПП-ДБ, ИТН и ДПС – "отново евроатлантически формации, общи ценности, общи геополитически виждания". А третата е ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП – "тук може би проблемът ще бъде, че БСП обявиха, че няма да правят коалиция с ГЕРБ, но няма невъзможни неща в българската политика", твърди Костадинов.

"Изчезвай, боклук мръсен": "Възраждане" заплашва и гони от свое събитие журналист на БНТ

Влогърката Цвета Стратиева, известна като Флора, която води предаване по БНТ, публикува в своя Facebook профил разказ от събитие на "Въ...

„Единственият кабинет, който ще подкрепим ние, е с мандат на „Възраждане“. Ако третият мандат ни бъде връчен, ние ще предложим кабинет, за да стане ясен потенциалът ни да управляваме България – защото това е целта на нашата организация“, добави той.

Според него са възможни избори отново - и то "доста скоро", защото структурата на парламента не била стабилна.

"Хубавото нещо на демокрацията е, че дава възможност за избор, а най-хубавото нещо на изборите е, когато са по-чести. Защото те не позволяват на политиците да се самозабравят и да се мислят за недосегаеми", твърди той. И добави, че политическата криза давала възможност за "преосноваване на българската държава" - без да обяснява в какво се състои това.

Българите в чужбина били по-свободни, защото селският кмет нямало как да ги заплаши, че ако не гласуват за ГЕРБ и ДПС, няма да получат дърва. Костадинов се похвали, че в Лас Вегас и Солт Лейк Сити били първа сила, в Италия – първа, в Испания и Великобритания – втора.

„Към настоящия момент „Възраждане“ е най-голямата политическа партия в България, защото тези пред нас са коалиции“, твърди Костадинов и атакува ДПС за гласовете от Турция.

"Галъп": Откъде дойдоха гласовете за „Възраждане“ и как ИТН стъпи на бариерата

Основният прилив на нови гласове за "Възраждане" идва от хора, които преди това са гласували за „Продължаваме промяната“ &n...

"Целта на „Възраждане“ е да бъде първа политическа сила и ще се борим за това с всички сили и средства", заяви Костадинов.

Относно приоритетите на партията в новия парламент той заяви: "Пак ще внесем законопроекта за чуждестранните агенти – всяка една от тези медии, финансирани от чужда държава, да се обяви като агент на чужда държава". Това е по модела на Руската федерация, а наскоро подобен законопроект предизвика масови протести в Грузия и беше спрян.

На въпрос за подписката, която ИТН готви за референдум за президентска република, Костадинов каза, че подкрепя идеята за обществено допитване, но "Възраждане" няма да гласува „за“ президентска република, защото вярвала в парламентарната.

ОЩЕ: Костадинов: Искаме да направим това, което Тръмп правеше в САЩ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Кирил Петков: Не съм разпитван, не вярвам на ДАНС и прокуратурата

ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за частна детска болница

Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си за частната детска болница

ПП изключи депутата Стоян Георгиев

Радев призова кабинетът да преосмисли решението за частна детска болница

Йотова критикува и частната детска болница, и промените в хазарта

Много войводи, малко четници: Станишев за разделението в ляво

Радев: Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика