Задължително гласуване? Трудна работа...

20001
Задължително гласуване? Трудна работа...
Снимка: БГНЕС

Има възможност задължителното гласуване да бъде въведено още на местните избори, които трябва да се проведат през следващата година. Това каза пред журналисти във Велико Търново преди два дни заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Може ли да промени нещо промяната?

Сидеров: ГЕРБ, БСП и ДПС заметоха под килима задължителното гласуване

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се срещна със стотици граждани на Кюстендил. На срещата беше направен разбор на купените от Бареков, Д...

В ефира на ТВ7 Николай Хаджигенов се обяви твърдо против идеята. Според него предложението за задължително гласуване е безумно. Всичко това се прави, за да се минат като брой и продължителност мандатите на Тодор Живков в управлението.

От своя страна бившият депутат от БСП и политолог Татяна Буруджиева обясни, че задължителното гласуване няма да реши проблемите на партиите. Тя обясни, че за да сработи промяната, трябва да има ясна система на поощрения и/или наказания, която да бъде съблюдавана.

Хаджигенов прогнозира, че все пак, ако се стигне до задължително гласуване, броят на негласуващите се увеличи. Той беше категоричен, че към днешна дата няма за кого да се гласува - нито за БСП, нито за Цветанов.

Адвокатът дори стигна по-далеч обяснявайки, че България спокойно е можела да изкара и без правителство още няколко месеца. Буруджиева контрира обяснявайки, че в Белгия (която изкара няколко години без кабинет) има работеща администрация. А тук тя спира да работи шест месеца преди съответният вот.

Как се случва задължителното гласуване по света

Задължителното гласуване, което провокира бурни дискусии у нас, съществува отдавна като практика в цял свят. Основният въпрос - за санк...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика