Захариева с интересен отговор как работим по "Турски поток" с хора, които взривяват като не им хареса нещо

6776
Захариева с интересен отговор как работим по "Турски поток" с хора, които взривяват като не им хареса нещо
Снимка: ПЦ на МВнР

Правим анализи и ще обявим скоро своето решение – но реагираме всеки път, когато считаме, че Русия има неприятелски действия на българска територия. Искаме да развиваме туризма с Русия, но не на такава цена. Това заяви външният ни министър в оставка Екатерина Захариева.

Разговорът с руския посланик Елеонора Митрофанова е действие, не просто разговор, настоя Захариева, след като ѝ беше напомнено, че българската прокуратура и службите ни говорят за организация на взривове от чужда държава на наша територия.

Лавров за българската прокуратура: Добре, че не са ни обвинили и за атентата в Сараево от 1914 г.

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви в коментар на съобщеното от българската прокуратура, че е „добре, че все ...

Може би някои правителства са си затваряли очите, но не и правителство на ГЕРБ – така Захариева коментира дали досега 10 години сме си мълчали. В периода 2011 – 2021 година ГЕРБ не е в управлението официално само по времето на кабинета Орешарски, т.е. около година – година и половина. От вчера разбрах, че прокуратурата работи по тези случаи, увери външният ни министър в оставка.

Няма как такива взривове да се случат без знанието на най-високо ниво, коментира Захариева, която не посмя да изрече името на Владимир Путин – ограничи се с „най-малко ръководителите на службите им”.

Имаме ли си работа с хора, които, ако не им хареса нещо, може да взривят нещо – що се отнася до „Балкански поток” – на този въпрос Захариева отрече, че „Балкански поток” („Турски поток”) е руски проект, бил български. Още: БОЕЦ внесоха сигнал за измами по „Турски поток” до Фон дер Лайен и в ОЛАФ. Разследва се в момента дали агенти на ГРУ по заповед на Путин са взривявали обекти в България, стана ясно от думите на Захариева. Още: 10 стотинки наем за руснаците, които строят „Балкански поток”

Захариева отрече, че МВР е било пробито, след като пожар е унищожил веществени доказателства. И многократно каза, че Русия никога не признава – важното е нашите органи да си свършат работата, това е съвсем различно от разговора, който ще проведем с посланик Митрофанова. Нямаме интерес да късаме дипломатически отношения с Русия, не планираме такива действия, увери външният ни министър.

ЕМКО: Прокуратурата не търси истинските виновници, иска да си измие ръцете

"Прокуратурата иска да си измие ръцете с "ЕМКО", вместо да търси истинските виновници", се казва в официална позиция на компанията по п...

Политиката в България

За финал Захариева обвърза „Демократична България” (ДБ) и ДПС, защото сега в дневния ред нямало предложението на ГЕРБ за анкетна комисия за Росенец – но такова предложение първо направи ДБ. Питайте председателя на парламента Ива Митева защо – явно е имало натиск от ДПС, за да се приеме дневен ред, смята Захариева.

За закриването на специализираните съдилища и прокуратура Захариева настоя, че след доклад на европейски прокурори от 2016 година било препоръчано те да се занимават с корупцията по високите етажи на властта. Като я попитаха кой е осъден от тези институции, външният ни министър в оставка не успя да отговори – само каза, че имало обвинен екоминистър. Тя открито обвини „Демократична България”, че закрива КПКОНПИ и с вдигането на обезпечителни мерки ще бъдат укрити средства от заподозрени и не видя делото „Иванчева” като пример за прокуратура и съд бухалки.

Какво точно пишеше в доклада на европрокурорите - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК! А тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров директно каза за документа, че в него имало някои вредни препоръки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com