Законът за СРС и законът за социалното осигуряване трябва да минат на второ четене

16572
Законът за СРС и законът за социалното осигуряване трябва да минат на второ четене
Снимка: БГНЕС

В програмата на парламента за тази седмица е предвидено второ гласуване на промените в Кодекса за социално осигуряване, както и второ гласуване на промените в Закона за СРС, предаде БГНЕС.

Депутатите за втори път ще гласуват и промените в Закона за хазарта с вносители Йордан Цонев и група народни представители. Второ гласуване ще има и Законопроектът за икономическите и финансови взаимоотношения с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим и техните действителни собственици.

Важна точка ще бъде и Проектът на решение за приемане на процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет, както и Избор на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства.

Очаква се народните представители да обсъдят и създаване на Временна комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс. Законът за отбраната също се очаква да бъде гласуван на второ четене, както и Законът за здравето.

Депутатите ще обсъдят и доклад на Временната анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушенията, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и проект на решение по доклада.

В петък, 20 декември, е редовният парламентарен контрол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика