Бюджетната комисия не внесе промени в поправките на хазартния закон на първо четене

17849
Бюджетната комисия не внесе промени в поправките на хазартния закон на първо четене
Снимка: Getty Images/Guliver

Законопроектът за промени в закона за хазарта мина на първо четене в Парламентарната бюджетна комисия без да се приемат промени по него. Това стана след гласуване - 10:6 в полза на невъвеждането на промени.

Изгонихме големите букмейкъри от България с искането да бъде обложен оборотът им с 15%. Това заяви червеният депутат Георги Кадиев. Затова е нужно да намалим ставката – дори „Еврофутбол” отчита спад в оборотите си спрямо 2009 година и спрямо сега, каза Кадиев по време на заседанието на Парламентарната бюджетна комисия. Това беше основното предложение за промяна във внесения законопроект.

Властта отменя ограниченията за хазарта

Повече от година след въвеждането на ограничителен режим за чуждите сайтове за хазарт, те отново ще бъдат допуснати за български потреб...

Именно Кадиев дискутира втория компонент от двукомпонентната такса, която се плаща за лиценз на букмейкър съгласно законопроекта – 20% налог върху разликата между приходите на букмейкъра и изплатените печалби, което грубо ще е около 5% върху оборота. Нека обаче да е 10%, каза Кадиев с идеята, че като цяло във всички сфери на българската икономика данъкът е 10%. Според Йордан Цонев обаче и това е много – в Европа няма данък върху оборота на хазартните дейности, който да е по-висок от 4-5%.

От Министерството на финансите посочват, че от догодина очакват приходи от хазарт в размер на 135 млн. лева, докато тази година е 120 млн. лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com