Зам.-председател на ДПС забавлява с обяснение защо Пеевски не ходи на работа

21361
Зам.-председател на ДПС забавлява с обяснение защо Пеевски не ходи на работа
Снимка: БГНЕС

Състоянието на демокрацията и икономиката е същото, каквото през 1989 година. Това заключение направи зам.-председателят на ДПС Станислав Атанасов.

Според него, трябвало да се възстанови институционалността. Ако след 10 години пребиваване във властта на едни хора България е в дъното на класациите, това ли ще бъде завещано, заяви той, визирайки ГЕРБ.

Божков говори 45 минути пред бивш водещ на телевизия АЛФА - за Пеевски, за миналото си

При Костов, Царя и Станишев законите се спазваха доста повече. Главният прокурор е служител на Пеевски. Думите му бяха – купуваме...

Кой какво ще прави в следващия парламент се решава първо от програмите и второ – от волята за изпълнение, обясни Анастасов пред bTV.

Когато се прави политика на принципа "харесвам – не харесвам", сметката я плаща българският народ, каза още зам.-председателят на ДПС.

Що се отнася до Делян Пеевски, Анастасов не пропусна да каже как "той направи много голям жест", визирайки дарителските му акции на тема "коронавирус". Припомняме, че през пролетта Делян Пеевски упорито беше пробутван като най-големия дарител в борбата с коронавируса – дори бъдещият здравен министър проф. Костадин Ангелов, който тогава ръководеше Александровска болница, се радваше, след като преди това отхвърли дарение на бизнесмена Ивайло Пенчев заради скандалното му искане дарените от него респиратори да се ползват първо за хора от фирмата му, ако имат нужда и независимо дали тези апарати в дадения момент се ползват в помощ на други пациенти. Пеевски официално такова нещо не поиска – но когато журналистката Венелина Попова, дългогодишен кореспондент на БНР, тръгна да пита какви са тези пари, откъде идват, последва ответен медиен контраудар – от изданията на Пеевски.

Щом обаче стана на въпрос къде е Пеевски като депутат, отговорът беше, че имало много депутати, които ходели на работа, но нямало резултат. Пеевски бил съвносител на много законопроекти, по думите на Анастасов. „Може да си позволят отвреме навреме да не ходят на работа, защото колективът работи”, заключи зам.-председателят на ДПС.

Карадайъ: Ще поискаме да сме в управлението при добър резултат

Е как Движението за права и свободи участваше във властта в последните години? Така Мустафа Карадайъ отговори на въпрос в "Панорама" да...

В контраст, Анастасов обясни как трябвало да се види първо кой бил Цветан Цветанов и тогава да се говори за него. Колко пъти България беше осъдена в Европейския съд по правата на човека заради него, попита Анастасов. Той влезе в темата за Цветанов заради въпросите дали Цветанов е бил човекът, който се борил със задкулисното влияние на ДПС върху управленията на ГЕРБ.

Подобно на много свои колеги от ДПС, зам.-председателят на ДПС повтори многократно как на България трябва програма за ускорено икономическо развитие. Тази идея преди години разви покойният вече председател на БАН Стефан Воденичаров, като той не признаваше, че има политическа подкрепа за идеите, които представяше. "Ние това го говорим от 5 години", каза обаче сега Анастасов. А кой се появи на организираните от Воденичаров събития - ПРИПОМНЕТЕ СИ С ВИДЕО ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com